Вести:

четвртак, 15. октобар 2015.

ШОКАНТНО: Зоран Влашковић - Албанцима баштина споменици фашиста у УНЕСКО - у!?

четвртак, 15. октобар 2015. | КМ новине 0

Албанци подигли споменике свим сународницима који су били у редовима фашиста и то у Хитлеровим униформама.


ШОКАНТНО: Зоран Влашковић - Албанцима баштина  споменици фашиста у УНЕСКО - у!?
Тачи поред  споменика  фашисте и балисте Шабана Палуже



















Пише: Зоран Влашковић / КМ Новине


     Такозвани амбасадори у Приштини све то подржавају и ћутањем одобравају да се ти споменици фашистима нађу као културна баштина УНЕСКО–а?
 
     Куда тежи данас албанско друштво на Косову и Метохији, које је једнострано прогласило независност, на простору који је званично био и сада је Србија, и тренутно под протекторатом УН-а, тешко је одговорити? Највише из разлога, што Приштина у књигама из корена безстидно пише "нову историју" која у потпуности одудара од званичних научних и историјских чињеница! А тежња уласка тзв. Косова у УНЕСКО је највеће пљување цивилизације и човечанства до сада уопште! Шок за цели свет је шта тзв. Косово са терористима на челу, Тачијем, Харадинајем, Лимајем, Веселијем... нуди цивилизацији!

     Косово и Метохија са Албанцима данас немају апсолутно ништа да понуде УНЕСКУ-у, осим пар камених кула - кућа, највише десет, у последњих сто година? Од раније апсолутно ништа што би се могло назвати културном баштином!  Албанци су баш пример у свету уништења и затирања једне европске и светске, српске културне баштине на Косову и Метохији. А данас, Албанци и Приштина свету, Европи и УНЕСКУ-у нуде подигнуте споменике албанским фашистима у Хитлеровим, фашистичким униформама поред којих се Тачи, Јахјага, Тахири... сликају са величањем Хитлера и фашизма! Фашизам у УНЕСКО-у, то је будућност Приштине, Немаца... и других који их следе.


Споменик шиптарском фашисти М. Градици
М. Градица са капом немачких фашиста
    
    Најсрамнији шамар Албанаца новијој историји на Косову и Метохији је тај што је Приштина све вође Албанаца, који су били у редовима фашиста, наградила, у последњих пет – шест година, споменицима на којима су, званично убијени Албанци од партизана, били у редовима Хитлерових фашиста.

      Данас се званичници Приштине сликају поред споменика озлоглашених албанских фашиста Шабана Палуже, Мехмеда Градице, Џафера Деве, Адема Воце, Азиз Жиливоде…

      Званична историја говори да су албански фашисти, балисти, Шабана Палуже били у редовима Хитлерове војске и обезбеђивали повлачење преко Косова немачких фашистичких јединица из Грчке под командом генерала Александра фон Лера, који је осуђен на смртну казну, а до тада су били, као и касније, кад је Косово ослобођено новембра 1944. године, против Титових партизана.

      -''Па због фашисте Шабана Палуже и његових следбеника, а било их је 20.000 балиста
фашиста, на Космету је Врховни штаб Народноослободилачке војске Југославије увео војну управу 8. фебруара 1945. године, три месеца након што је КиМ ослобођено. Због тих албанских фашиста, балиста, који су се крили по шумама до краја 1948. године, погинуло је 700 партизана док је 1.300 њих рањено.

Немачки КФОР на главном мосту у КМ.
      Данас на споменицима тих Албанаца, који су били у редовима фашиста налазе се и њихове фотографије у немачким униформама. Жалосно је да КФОР, ЕУ и Америка, то гледају и не предузимају ништа, јер су се у Другом светском рату Американци најжешће обрушили против немачких фашиста - каже историчар проф. др Драгојло Перовић.

      О споменицима албанским фашистима у ”демократском” Косову и Метохији ћути и свет. Ћуте у Приштини новопридошли такозвани амбасадори, конзули, шефови канцеларија, из наводно демократских земаља. А, много тога се данас поклапа на Косову и Метохији, на штету Срба, са ондашњим фашистичким успоном Хитлера у Немачкој. Немци су ти данас који повампирују фашизам на Косову где се најбоље прима.


Немачки војници на Хитлеровим бункерима код Јериња 2011. године / Фото: Зоран Влашковић

author-pic Аутор: Зоран Влашковић

Дугогодишњи је новинар листа "Јединство" који се до 1999. године штампао у Приштини. Вишеструки је добитник награде матичног листа за најбољег новинара године. Аутор је три књиге о Косову и Метохији.

Први је обишао караулу Кошаре после окупације КиМ од стране НАТО-а, први фотографисао немачке војнике окупаторских снага на бункерима из Другог светског рата које су такође Немци саградили на северу КиМ. Данас је сарадник многих гласила у Србији али и широм света где се издају листови на српском језику.

Рођен је и живи у Косовској Митровици.


Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2015 ::    Молимо за навођење извора

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине