Вести:

Thursday, October 8, 2015

Студент из Русије: не краси нас само славна заједничка прошлост него и блистава будућност (ВИДЕО)

Thursday, October 8, 2015 | КМ новине 0

"Срби и Руси заједно кроз векове” назив је Међународне конференције у организацији СС "Заветници" одржане 5. октобра.

Студент из Русије: не краси нас само славна заједничка прошлост него и блистава будућност (ВИДЕО) #русија #србија #заветници #руси

Односи Србије и Русије утемељени су вековном сарадњом, али треба радити на њиховом даљем продубљивању, заједничка је порука говорника на Међународном форуму „Срби и Руси заједно кроз векове“, одржаном у Руском дому у Београду у организацији Српског сабора Заветници.

Делегацију студената из Русије представљали су Дмитриј Кругавој, Андреј Шљаховски и Никита Черешенко који је у изјави за КМ Новине посебно истакао дочек на који су наишли код људи у Србији.

"Емоције просто туку. Овакве људе нигде нисам видео, овде је сваки човек мени као брат" на свој начин је Черешенко потврдио мото форума.

"Ми морамо да учвршћујемо студентску сарадњу између наших земаља, јер ћемо ми кроз неколико година већ заузимати водеће позиције у власти, привреди и свим сферама делатности државе. И ако ми сада направимо контакте и научимо да говоримо на заједничком језику, савез наших држава ће остати вечан и неће нас само красити славна заједничка прошлост него и блистава будућност" поручио је Черешенко младима из Србије и  Русије.У име Српског сабора Заветници, присутне је поздравила Милица Ђурђевић, која је нагласила да Русија и данас, као што је то чинила у прошлости, брани српске националне интересе. Она је, у име покрета, пренела речи честитке руском државном руководству на одлуци да се отворено супротстави терористичким операцијама у Сирији и тиме охрабри читав хумани део света.

Видео: Стево Мрђен
Превод са руског: Марко Пејковић

Извор: КМ Новине :: © 2014 - 2015 :: Молимо за навођење извора

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.