https://1.bp.blogspot.com/-mlNCiaaJGtw/YBljytHAOqI/AAAAAAAAEK8/HNNDuRfgNkoowVRPiBJBwUFeeUTO8ExZACLcBGAsYHQ/s468/%25D0%25B2%25D0%25B8%25D0%25B4%25D0%25B5%25D0%25BE-%25D0%25BE%25D0%25BF%25D1%2580%25D0%25B5%25D0%25BC%25D0%25B0.gif
Вести:

четвртак, 8. октобар 2015.

Звонко Михајловић о уделу Владе Србије у хапшењима Срба на Брезовици

четвртак, 8. октобар 2015. | КМ новине 0

Хапшења Срба јуче, од стране шиптарске тзв. "специјалне полиције" изазвала су узнемирење у српској јавности. Покушали смо да сазнамо ко је све умешан.

Звонко Михајловић о уделу Владе Србије у хапшењима Срба на Брезовици
Фото: Илустрација
Реакције су чак биле наизглед енергичније и одлучније него током ранијих напада на Србе. Наиме, директор Канцеларије за Косово и Метохију, Марко Ђурић, затражио је да се сазове хитна седница Владе поводом тих хапшења.

Током дана, незаконито смењени председник општине Звонко Михајловић, кога је Влада Србије уклонила како би развила шиптарске "институције" и у овом делу покрајине, огласио се на друштвеним мрежама. Истичући да је ухапшено 10-так радника и да су одвезени на информативни разговор у Урошевац, како би разјаснили намере да дођу на своје радно место на коме се налазе већ дуги низ година, Михајловић је учио још једну занимљивост.

"Оно што је симптоматично у свему овоме јесте то да је један од чланова управног одбора поменутог предузећа и заменик премијера ''Републике Косово'' Бранимир Стојановић" написао је Михајловић.

Стојановић (десно), који не отвара уста без допуштења без инструкција из Владе Србије, са Ђурићем и Вучићем промовише "сигурну будућност" и "развој" који ће Србима на КиМ донети Бриселски споразум.
Михајловић је данас прокоментарисао и саопштења која стижу са друге стране.

"Незванично објашњење које долази из шиптарских "институција" из Приштине, по питању њиховог атаковања на имовину Републике Србије која се налази на у већинско српским срединама на КиМ јесте такво да се све ради у духуБрисеслког споразума. 

И још додају да су Срби који раде у њиховом систему дали своју сагласност за одвијање оваквих процеса.
 

Занимљиво али не и зачуђујуће" - написао је Михјаловић.

Трагајући за што потпунијом истином питали смо га да ли има сазнања о томе да ли је и како Влада Србије умешана у ове догађаје и да ли је позив на хитно заседање Владе само маска за прикривање неких других, у јавности омражених, потеза.

"Аспирације да се узурпира имовина ЈП Национални парк Шар планина, а у питању је 39.000 хектара површине, претежно под шумом, од стране стране шиптарских институција, постоје одавно. Њихов је циљ да преузму велики део територије којим тренутно газдују Срби и на тај начин учине још један значајан корак у правцу албанизације већинско Српске општине Штрпце" каже за КМ Новине Михајловић који иначе и живи у овом делу Косова и Метохије.

Срби неће одустати: Звонко Михајловић
"Свим досадашњим покушајима смо успешно одолевали и одвраћали их намере али након потписивања Бриселског споразума комплетан посао им је олакшан јер се тим споразумом предвиђа да комплетна имовина Републике Србије пређе у власништво тзв "Републике Косово". Овим потезом сви радници Српске националности ће остати без посла а грађанство у општини Штрпце биће принуђено да буквално купује своја дрва за огрев и грађу по папреној цени. Што се реакције из Београда тиче она ће бити тако осмишљена да код Срба створи утисак да се као боре за нешто а у ствари је све ствар њиховог договора и то је више свима постало јасно" тврди Михјаловић.

Срби из Штрпца су дан пре тога одржали протест којим су желели да спрече изградњу хидролектране и уништење природних ресура и резерви пијаће воде којом се овдашњи Срби снабдевају. У тренутку када је полиција, иначе бивши припадници српског МУП-а а сада, по Брисеслком договру, припадници шиптарске полиције, покушала да их уклони са места где су се окупили, Михајловић се обратио Србима рекавши да "ако се сада повучемо изгубићемо и реку и све остале привредне субјекте и више нико неће имати морално право да каже да овде има Срба".

Видео са протеста Срба | Facebook

Михајловића смо питали да ли је њихов протест можда показао да и даље код Срба постоји снага за пружање отпора и да је то била "провокација" и разлог да Шиптари употребе силу и страхом спрече сваки даљи отпор?

Он верује да и то има удео у одлуци да се Срби масовно хапсе и одводе на вишесатна испитавања, у град удаљен од њиховог места пребивалишта.

"Свакако да сваки вид отпора покушају покоравања Срба даје резултате и из тог разлога Приштина жели да до краја застраши и покори Србе не би ли лакше реализовала своје интересе. Ми се без борбе нећемо предати али исто тако од Владе у Београду очекујемо да се активно укључи у сва збивања на КиМ и оно најважније да повуче Бриселски споразум и држи се стриктно резолуције 1244 СБ УН која Србији гарантује интегритет и суверенитет у својој јужној покрајини" изнео је Михајловић настојања овдашњих Срба и, истовремено, рецепт за успешно решавање српских а не туђих испуњавање туђих жеља у овом делу српске државе.Извор: КМ Новине :: © 2014 - 2015 :: Молимо за навођење извора


Share/Bookmark

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.