Вести:

четвртак, 17. септембар 2015.

Изненадним хапшењима у Немачкој откривено да план тајне инфилтрације Исис-а у Европу успева

четвртак, 17. септембар 2015. | КМ новине 1

ИСИС терориста који се представљао као `тражилац азила` ухапшен је у `избегличком` центру у Штутгарту, а немачки цариници запленици су кутије са десет хиљада (10 000) сиријских пасоша прошверцованих у Европу.

#Косово #Метохија #мигранти #вести #км-новине #Србија #Немачка #Меркел
Фото: Илустрација

Пасоше су ИСИС ћелије могле да злоупотребе како би се лакше уклопили у немачко друштво.

Хапшење је уследило после извештаја Недељног експреса `Sunday express` објављеног 10-ог септембра, у којем неименовани Исис оперативац тврди да је више од 4000 скривених ИСИС терориста доспело у западне земље `скривајући се међу невиним избеглицама`.

Од тог извештаја најмање двеста хиљада (200 000) муслиманских миграната је ушло у Европу. Критичари сада питају колико хиљада, или десетина хиљада међу њима су трениратни ИСИС оперативци који ће терорисати Запад?

По извештају немачког РТЛ-а терориста је двадесет једногодишњи Мароканац са лажним документима, пријављен као тражилац азила у дистрикту Лудвигзбурга. Он је идентификован пошто га је полиција повезала са европским налогом за хапшење издатим од стране шпанских власти. Оптужен је за регрутовање бораца за ИСИС као контакт особа за оне који су желели да путују у Сирију или Ирак.

Прво хапшење  лажног мигранта одиграло се паралелно са изјавом гласноговорника немачког министарства финансија да су `кутије` лажних сиријских пасоша намењених продаји и дистрибуцији хордама тражилаца азила који намеравају да се настане у Немачкој као лажне ратне избеглице.

Та вест објављена у немачком часопису `Der Tagesspiegel` открива да су пасоше на путу ка Немачкој запленили немачки царини у сарадњи са локалном полицијом у Бугарској.

Званичник министарства финансија истакао је да су аутентични и фалсификовани пасоши пронађени у том пакету. Поседовање оваквих пасоша је витални део у процесу добијања азила за ратне избеглице из Сирије.

`Der Tagesspiegel` наводи да су лажни сиријски пасоши нуђени по цени од 1,500 $ по комаду, а чињеница да су многе `избеглице` у стању да их купе говори о лажном представљању тражилаца азила.


#Косово #Метохија #мигранти #вести #км-новине #Србија #Немачка #Меркел

У чланку се наводи да нису само Сиријци ти који купује пасоше. Избеглице из Ирака, Авганистана и Пакистана такође постају Сиријци са циљем признања њиховог статуса тражилаца азила у Западној Европи. По агенцијским извештајима, девет од десет избеглица дошле су кроз Македонију у Србију, тврдећи да су Сиријци.

Трговину лажним сиријским пасошима потврдио је и шеф Европске граничне полиције Фабрис Лежери у интервјуу тв станици Европа 1.

Лежери је за Европу 1 рекао да почетно место трговине пасошима треба тражити у Турској: `Људи који у Турској купују лажне сиријске пасоше рачунајући на успех, пошто Сиријци добијају азил од свих држава чланица ЕУ.`

`Људи који купују лажне пасоше често говоре арапским језиком. Могуће је да потичу са Севера Африке или Блиског истока, али они су само економски мигранти.`

Превод: Драган Кнежевић / КМ Новине


Извор: Обсервер :: © 2014 - 2015 :: Молимо за навођење извора

1 коментар:

  1. Зна ли се колико ће их остати у Србији на радост Вулина и Вучића.
    У Србији је то забрањена тема, све избеглице су добре и питоме.
    Због тога се, ваљда, власти спремају да их населе на опустеле делове Србије које постадоше пустош баш политици српских власти од 2000. до данас.
    Србија постаје Србистан!

    ОдговориИзбриши

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине