Вести:

петак, 25. септембар 2015.

''Десни сектор'' преотео православни храм на дан рођења Пресвете Богородице (ВИДЕО)

петак, 25. септембар 2015. | КМ новине 0

На празник Рођења Пресвете Богородице, 21. септембра, расколници из тзцв. "украјинске православне цркве" наставили су своје провокације у близини цркве Светог Ђорђа Победоносца у Екатериновки, у граду Тернопил.

#km-novine #vera #ukrajina #pravoslavlje #crkva #kosovo #vesti


Сукоб је избио ујутру између православних верника и присталица расколничке украјинске струје непризнате "Кијевске патријашије" који су служили Литургију испред забарикадираног храма.

У то време су православни верници трпели псовке и увреде којих је било без обзира на место на коме су се нашли, као и на чињеницу да је ту било деце и жена а неколико верника је претучено од стране расколника.

Касније у току дана, око 15.00 часова, непознате особе су провалиле у храм кроз споредни улаз да би одмах потом разбили централна врата и сјединили се са присталицама "Кијевске патријаршије".


Припадници "Десног сектора" заузимају православни храм

Православни верници су такође покушали да уђу у храм али им то нису дозволили мушкарци у маскирним униформама са ознакама неофашистичког десног сектора. Све ово посматрали су припадници Унутршњих послова бивше Украјине.




Извор: КМ Новине :: © 2014 - 2015 :: Молимо за навођење извора

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине