Вести:

среда, 30. септембар 2015.

Закључци са седнице АП КиМ

среда, 30. септембар 2015. | КМ новине 0Седма по реду седница Скупштине Аутономне Покрајине Косова и Метохије одржана је данас крај Звечана.

Ова институција је једина институција Републике Србије која функционише у потпуности у складу са законима и Уставом државе Србије. Основана је после парафирања Бриселских споразума као антииздајнички пројекат и функционише тако да одржава званично присуство државе Србије у њеној јужној пкрајини. Властодршци из Београда је не признају већ се ослањају на "законе" криминалног дела шиптарских сепаратиста.

Ово су закључци са те седнице, ускоро следи видео извештај:  1. Потписивањем споразума о предаји електроенергетског и телекомуникационог система Р. Србије, као и споразума о посебном међународном броју за Косово и Метохију, Влада Александра Вучића је абдицирала у корист независне "државе Косово", и на тај начин издала националне и државне интересе.

  2. Постигнути споразум о Асоцијацији-Заједници српских општина, која ће се формрати по Уставу и законима независне државе Косово је историјска правара српског народа без обзира где живи. Наиме, режим Александра Вучића уз подршку албанских политичких представника, који су наводно незадовољни постигнутим споразумом, покушава да пораз прогласи победом и одговорност за предају КиМ пребаци на Србе који живе на КиМ да би се што безболније интегрисали у "независну државу" Косово.

  3. Укидањем институција Р. Србије, које су све ово време биле једина гаранција останка и опстанка српског народа на КиМ, актуелна власт укида државу Србију и директно учествује у стварању независне "државе Косово".

  4. Медијским спиновањем и преко локалних политичких представника блиских режиму, Влада Александра Вучића свакодневно обмањује јавност да се наводно бори за очување Косова и Метохије у саставу Р. Србије, али да за такву политику имају мало савезника у међународној заједници. Да цинизам и иронија буду још већи, представници те исте Владе су потписали Бриселски споразум, којим су се између осталог обавезали да неће спречавати Косово за чланство у међународним организацијама, а сада наводно воде дипломатску борбу да Косово не постане члан УНЕСКО.

  5. Посланици и руководство Скупштине АП КиМ, са жаљењем констатују да је однос Српске православне цркве према збивањима на КиМ крајње пасиван, па из тог разлога позивамо Патријарха српског и свештенство да се јавно супротставе отимању српске културне баштине на КиМ.

  6. Због различитог тумачења постигнутих бриселских споразума од стране представника Владе Р. Србије и представника Владе тзв. Р. Косово, захтевамо да се сви споразуми са потписима јавно објаве и на тај начин отклоне све нејасноће и неспоразуми.

  7. Од председнице Народне Скупштине Р. Србије захтевамо да одмах и без одлагања распише локалне изборе за четири општине на северу КиМ, у којима функционишу привремени органи мимо свих законских прописа. У противном руководство Скупштине АП КиМ изнаћи ће законски основ да распише локалне и покрајинске изборе по законима Р. Србије.

  8. Подржавамо бивше припаднике МУП Р. Србије у остварењу уставних и законских права, којима је радни однос престао на крајње незаконит начин уз преваре, лажи и обмане од стране актуелне власти.

  9. Позивамо актуелну власт на поштовање основних начела Устава Р. Србије, важећих законских прописа, Резолуције 1244 СБ УН, Одлука Уставног суда донетих по питању постигнутих бриселских споразума и слободно изражене воље грађана на Референдуму 2012. године и да одустане од даље имплементације Бриселског споразума, који представља озбиљну претњу територијалном интегритету и очувању Србије и њене државности на територији АП КиМ.Косовска Митровица
ПРЕДСЕДНИК СКУПШТИНЕ
Славко Стевановић
30.09.2015.
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2015 ::    Молимо за навођење извора


Share/Bookmark

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.