Вести:

уторак, 25. август 2015.

Д. Добрић: Вучићева изјава о преговорима - глупост и будалаштина

уторак, 25. август 2015. | КМ новине 0

Вест да је делегација државе Србије постигла "споразум" о додељивању позивног броја за део своје територије под НАТО окупацијом а у корист шиптарских сепаратиста, изазвала је озлојеђеност али не и изненађење.

Д. Добрић: Вучићева изјава о преговорима - глупост и будалаштина
Добросав Добрић, потпредседник Скупштине КиМ / Фото: КМ Новине
Потпредседник Скупштине Косова и Метохије, Добросав Добрић, за КМ Новине каже да за већину Срба то није никакво изненађење.

"За Србе на Косову и Метохији то није неочекивано. Барем за ону велику већину Срба који су схватили суштину Бриселског споразума потписаног 2013. године, тако да садашњи споразуми само дефинишу појединости. Тиме се формира оквир тог издајничког споразума и граде се контуре те "независне државе Косово"." наводи он.

Александар Вучић је овај споразум "објаснио" као договор Владе са одређеним "географским подручјем". Добрић на такву изјаву не гледа ни мало благонаклоно.

"Оно што чујемо од Премијера Србије да је постигнут споразум са некаквим географским подручјем је крајња будалаштина и крајње понижавајућа изјава која вређа интелигенцију не само Срба на Косову и Метохији него и у остатку Србије као и у свим другим српским земљама. Не могу се споразуми правити са географским подручјем, због тога је то обична лаж и будалаштина која само говори о њему и Влади чији је он премијер а надам се да ће тој Влади ускоро доћи крај" сигуран је Добрић.

Скупштина Косова и Метохије основана је јула 2013. године као правна брана разбијању српске државности на простору Косова и Метохије а чине је легално изабрани одборници на раније одржаним изборима за локалну власт које је расписала Република Србија. Незаконитим поступцима тадашњи председник Скупштине, Небојша Стефановић, дозволио је да се распусте легалне структуре власти на КиМ чије место је попуњено "одборницима" произашлим са спискова силом наметнутих и лажираних шиптарских избора које су Срби на северу КиМ бојкотовали. 

Власт из Београда никада није признала ову Скупштину иако је она једина основана и функционише по Уставу Републике Србије али преговора и признаје сепаратистичке структуре које отворено раде на отимању дела територије државе Србије и то најкрвавијим начином. Скупштина КиМ је такође јако иритирала и изазвала велики отпор код западних Влада које су схватиле њен значај и правне могућности.

Све правне адуте Србима са КиМ из руку је избила Влада Србије немилосрдно остварујући захтеве САД и ЕУ искључиво противне државним интересима Србије чију власт представља група људи која чини издају незапамћену не само у српској већ и у светској историји.



Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2015 ::    Молимо за навођење извора


Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине