Вести:

петак, 21. август 2015.

Претње смрћу слободном новинару из Беле Цркве јер поставља питања Вучићу

петак, 21. август 2015. | КМ новине 0

Слободни новинар из Беле Цркве Стефан Цветковић изјавио је данас да је у последњих десетак дана примио велики број претњи смрћу њему и његовој породици.

#kmnovine #vesti #kosovo #metohija #www.kmnovine.com
Илустрација: КМ Новине

Цветковић је за агенцију Бета рекао да су претње почеле након што је премијеру Александру Вучићу на конференцији за новинаре у Влади Србије 7. августа, поставио питање о истрагама у вези са злоупотребама у Фонду за капиталне инвестиције Војводине.

"Истог поподнева добио сам прво анонимне 'пријатељске сугестије' да не би требало то да 'чачкам', да могу да имам проблема због тога. Касније почињу сталне претње путем интернета и телефоном. Прете ми клањем, убиством, ломљењем кичме, убиством детета, одсецањем језика, ломљењем прстију", казао је Цветковић.

Према његовим речима, претње су ескалирале након што су 13. августа ухапшене четири особе, које су осумњичене за злоупотребе у Фонду за капитална улагања Војводине.

Цветковић је додао да му претње најчешће стижу са телефонских бројева из Новог Сада или из иностранства, као и са више профила са друштвене мреже Фејсбук.

Он је оценио да иза претњи не стоје политичке партије већ они који "немају партију, већ се баве пљачкама".

Стефан Цветковић је рекао да је о свему обавестио полицију.




Извор: Бета    :: © 2014 - 2015 ::    Молимо за навођење извора

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине