Вести:

среда, 26. август 2015.

Вишем суду у Београду прети принудна наплата и пленидба због дуговања!

среда, 26. август 2015. | КМ новине 0

Рачун Вишег суда у Београду блокиран је и запосленима у овој институцији не могу да буду исплаћене плате због тога што је део ослобођених у предмету “Стечајна мафија” затражио исплаћивање судских трошкова у висини од 10.000.000 динара.


Саопштење Вишег суда "Блиц" преноси у целости:

"Пресудом Посебног одељења Вишег суда у Београду К-По1 бр.63/2010 од 15.05.2013.године, која је у једном делу постала правноснажна дана 13.11.2014.године, правноснажно је ослобођено или је оптужба одбијена за укупно 22 лица – тзв. предмет „стечајна мафија“.

У наведеном предмету је након правноснажности дела пресуде донето укупно 9 решења о трошковима кривичног поступка у укупном износу од 135.176.500,00 динара. Од наведеног броја, 7 решења је правноснажно са укупним износом од 117.086.750,00 динара, која су достављена рачуноводству овог суда на исплату.

Међутим, одређени број ослобођених лица је на основу правноснажних решења о трошковима кривичног поступка поднео предлог за извршење, те је на основу решења о извршењу са рачуна овог суда у јулу месецу за сада скинуто 10.000.000,00 динара, из којих разлога је рачун суда у блокади, те се са истог не могу вршити исплате запосленима, нити намирити обавезе које суд има на име стручних услуга (адвокати, судски вештаци, преводиоци), не могу се исплатити накнаде судијама поротницима, а исто тако суд не може да измири ни друге обавезе, односно дуговања.

Имајући у виду све изнето, посебно висину до сада досуђених трошкова кривичног поступка у предмету овог суда К-По1 бр.63/2010 - 135.176.500,00 динара, али и чињеницу да у наведеном предмету није одлучено о свим захтевима за накнаду трошкова кривичног поступка, то се основано може очекивати да ће, с обзиром на то да суд не располаже са довољно новчаних средстава ради исплате ових износа, и у наредном периоду доћи до принудне наплате, а самим тим и до блокаде рачуна суда у дужем временском периоду, због чега је Виши суд у Београду хитно затражио од Високог савета судства да одобри трансфер новчаних средстава ради измирења обавеза насталих по решењима овог суда из предмета К-По1 бр.63/2010." 


Ни цара ни правде у српским судовима...


Коментар редакције КМ Новина: сами судови у Србији су довели себе у овакав положај да им ослобођени криминалци контролишу преко плата чак и приватне животе, поласке деце у школу, па до тога шта ће имати у фрижидеруа шта не...

Попут бриљантног филма "Наслеђе белог човека" судијама и правосуђу у Србији се данас дешава "наслеђе корумпираног и плашивог човека". Мислили су, као што већином народ у Србији то мисли, да ће ћутећи о злоделима и корупцији у правосуђу сачувати своју породицу и да то морају јер и им је најважније да прехране породице. Ово је само почетак начина живота у који су тиме себе увели а који као неминовност доноси глад и беду и њима самима који су први то морали да спрече а из похлепних или себичних разлога нису то учинили. И они су само саучесници у својим невољама.




Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2015 ::    Молимо за навођење извора

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине