Вести:

недеља, 16. август 2015.

Жак Огар: Запад Србе гурнуо под нож

недеља, 16. август 2015. | КМ новине 0

Француски пуковник Жак Огар који је 1999. с НАТО ушао на Косово опет је оптужио западну алијансу за погроме Срба. На конференцији Савеза Срба Француске у париској цркви Светог Саве, Огар је испричао како су Албанци убијали Србе под заштитом западне алијансе.

Жак Огар: Запад Србе гурнуо под нож
Жак Огар


- Задатак је био да не дозволимо да "УЧК'' преузме контролу на терену, а ипак сам на Косову видео убиства, највише старих људи. Албанцима су помагали Американци, Немци и Британци.

Моја улога је била да раздвојим супростављене стране, а на терену сам открио да су Срби професионални, а Албанци превртљиви - испричао је Огар који је упорно износио истину против званичне француске политике.

Огар, аутор књиге "Европа је умрла у Приштини", на конференцији је поновио поруку: "Нема данас Европе!"

- Французи су заборавили историју. Са горчином сам пролазио кроз мисију јер нисам могао, ни хтео да се одрекнем моје породице која негује часну војничку традицију - рекао је Огар.

Париски ромски писац и хроничар Неџмедин Незири указао је да су нетачни подаци кројили слику рата.

- Манипулације су господариле, био је то страшни рат неправде. Ја говорим истину, а криминалцима рата се то не допада, прете ми - испричао је Незири.

Учесници конференције подсећали су да је Бондстил највећа америчка војна база у Европи. Преплитали су се ставови да је "Србија кичма Балкана", али и да "Европу Балкан не интересује" јер како другачије објаснити незаинтересованост француских медија за Србију.

Др Сима Мраовић истакао је да је под паролом да УН жели да направи правну државу вођен рат за отимање територије.

Од 1990. Срби су представљени као лоши, од 1999. нестају.

Организатор скупа Алекси Труд, председник Комисије за српски национални интерес и предавач геополитике на Универзитету Версај, закључио је конференцију подсећањем да се води битка за признавање независности Косова. 

- Ми имамо право да то оспоравамо, па и да атакујемо. Неће се други борити за нас, крећимо се и причајмо истину - рекао је Алекси Труд. 

- Огроман је новац у игри, а новац кроји историју. Од 1990. Срби су представљени као лоши, од 1999. нестају. Врхунским лажима користио се и Бернар Анри Леви, он је пример трке за новцем. Бивши гувернер Косова Бернар Кушнер зна истину, али је прећуткује. Нико на Западу није обелоданио да је НАТО убио више жртава него што их је било у том сукобу - набрајао је Алекси Труд.



Извор: Вести    :: © 2014 - 2015 ::    Молимо за навођење извора

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине