Вести:

среда, 19. август 2015.

Наташа Кандић лажном оптужницом гони српске полицајце због наводног убиства Шиптара?

среда, 19. август 2015. | КМ новине 0

ФХП поднео је кривичну пријаву за ратни злочин против два НН припадника Посебних јединица полиције МУП Србије, осумњичена да су априла 1999. године у селу Поклек у општини Глоговац наводно убили 53 албанска цивила.


У саопштењу Фонд је додао да су пријављени и некадашњи командант 86. одреда Посебне јединица Драган Обрадовић, као и командант чете којој су извршиоци припадали због неспречавања, односно некажњавања починиоца злочина.

Фонд је навео да су 17. априла 1999. године, око 16.00 часова, два припадника 86. одреда ПЈП наводно ушла у двориште Синана Муколија у Поклеку, у чијој кући се крило 59 особа из комшилука и избеглица, махом жена, деце и стараца.
Синан Муколли је изашао из куће и полицајцима рекао да се у његовој кући налазе углавном жене и деца, на шта су му они наредили да их све изведе са рукама подигнутим у вис, реноси агенција "Бета".

У дворишту полицајци су претресли цивиле, а затим им наредили да се врате у кућу и да затворе врата, док су задржали само Синана Муколија и Имера Ељшанија. Након неколико минута, цивили који су били у кући наводно су чули рафале из дворишта, из правца где су остали Синан и Имер, који су тада убијени.

Убрзо након тога, један од полицајаца је разбио прозор на соби у којој су се налазили жене, деца и старци, затим је нагло отворио врата и у собу наводно убацио бомбу која је одмах експлодирала, а после једног или два минута и другу бомбу.

Неколико минута потом, исти полицајац је ушао у собу проверавајући има ли преживелих, а оне које је видео да су и даље живи наводно је одмах убијао рафалима из аутоматске пушке.


Након што су убили скоро све цивиле у кући, полицајци су донели две канте са бензином, а затим су собу у којој су се налазила тела убијених цивила запалили. Четири особе, међу којима и двогодишње дете, које су преживеле бомбе и рафале, али нису на време напустиле собу, запаљене су живе, пише у саопштењу.

У том злочину убијена су укупно 53 цивила, међу којима 24 жене и 23 детета. Већина деце имала је мање од седам година, а убијене су и две једногодишње бебе. Шест особа је преживело.

До данас нико није одговарао за овај злочин, навео је Фонд.

Саопштење врви од нелогичних информација и са сигурношћу указују само на то да је Кандићевој потребно још новца а ономе ко тај новац даје - још напада на Србе и лажних оптужница у недостатку правих.

Ни мало није јасно како је до детаља могао бити описан догађај, посебно да су цивили из куће чули рафале из правца где су полицајци задржали двојицу Шиптара и да су знали да су њих двојица убијена, не каже се да је било ко нешто видео. Међутим, и да су видели, полицајаци су касније ушли у кућу, "поливали бензином, бацали бомбе, палили људе и убили све њих у кући".

 Ко је онда видео до детаља тај догађај и испричао га, посведочио ако су сви убијени? Оних "шесторо" преживелих али ако пажљиво прочитате у кући су наводно убијени сви који су се тамо нашли и то у неколико навратних провера да ли има живих! Нигде се не помињу где су ови који су као преживели... а познато је да Шиптари најчешће измишљају оптужбе (име шиптара у тескту Бете написано је онако како Шиптари то пишу - са два "л" што указује да је Кандићева ове бесмислене оптужбе и добила од Шиптара).

Једини "докази" су два фотокопирана извештаја снага државних безбедности који наређују да се на тој локацији ПОШАЉУ ОВЕ ПОЛИЦИЈСКЕ ЈЕДИНИЦЕ и ништа више, чак нема доказа ни да су они тамо отишли а камоли, ако су били, шта су радили! Ипак, ово је ушло у званичну процедуру и, што је најгоре, медији су то пренели без минимума проверавања логике, истиности и основа!

"Препознавање униформе" које се напомиње у саопштењу ФХП своди се, по доказима који су предати - на препоруку полицисјке службе да се "обележавање полиције тракама" оне стављају на леву нараменицу - еполету". То је све што сведоци имају о "препознавању" униформи!

Где су фотографије тих места злочина? Где су фотографије тих жртава? Како то да за злочине над Шиптарима има и сведока и да није велики период од 15 година док је за злочине над Србима 15 година дуг период да би се пронашли докази а сведока никада нема док жртава има?

Зашто није поднета кривична пријава против Наташе Кандић за "проглашење независног Косова" што је она више пута понављала и на чему је инсистирала пред камерама? Још на крају она подиже оптужбе против некога и то, по свему судећи, лажне?

Да ли ико из институција у Србији ради нешто што му је посао, брине ли се неко макар о минимуму закона у овој држави?



Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2015 ::    Молимо за навођење извора

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине