Вести:

четвртак, 27. август 2015.

Н. Јовић: Шта се слави у Косовској Митровици, пропаст или нова нада из Брисела?

четвртак, 27. август 2015. | КМ новине 0

Хоће ли "ЗСО" да врати полицајце и судије на посао, да нам укине границу и албанске граничне полицајце и царинике на делу где се Србија сама са собом разграничује, хоће ли нас "ЗСО" ослободити плаћања царине лекова и других производа који морају на царињење у јужни албански део?

Н. Јовић: Шта се слави у Косовској Митровици, пропаст или нова нада из Брисела?
"ЗСО" ће се побринути за сваког Србина на КиМ / Илустрација: КМ Новине


















Пише: Небојша Јовић / КМ Новине


"Грађани Србије срећан вам МИР"! "И победа!" - овако је Слободан Милошевић честитао "мир" народу Србије и то у тренутку када су, договором у Куманову, војска и полиција срБска почели своја повлачења са Космета, ОСТАВЉАЈУЋИ НАРОД НА НЕМИЛОСТ "ОВК" ХОРДАМА ЖЕЉНИМ КРВИ И ТЕРОРА! И наредио је тада да широм Србије СВИ припадници војске и полиције морају испалити по који рафал у ваздух, како би камере то уснимиле и показале циркузанте, људе без мозга, памети и морала, како славе мудар потез "великог Вође" који је спасио и државу и народ.

Ја наравно пуцао нисам. Није пуцао ни онај део Срба који би, ако би морао, пре се одлучио да пуца том истом Милошевићу у главу, него да слави пострадање које нам следи, јер је "ВОЂА" ТАДА СВЕСНО ТРАЖИО И ОД НАС НА КОСМЕТУ ДА СЕ ПУЦЊАВОМ РАДУЈЕМО ЗЛУ КОЈЕМ НАС ОСТАВЉА НЕЗАСШТИЋЕНЕ И ДА СЕ РАДУЈЕМО РАФАЛИМА КОЈИ ЋЕ НАС И ДЕЦУ НАШУ КОСИТИ ШИРОМ КОСМЕТА СЛЕДЕЋИХ ДЕЦЕНИЈА! Тада сам у мали, али само вербални конфликт ушао са појединцима из града који су по наредби "Вође" славили надолазећу несрећу и погибију свог народа!

Хоће ли на северу од синоћ важити поново срБски закони и поново заживети срБске институције у пуној мери??? ...или је "ЗСО" САМО ЈОШ ЈЕДНА У НИЗУ ПРЕВАРА, ПОНИЖЕЊА И ИЗДАЈЕ СРБСКОГ НАРОДА НА КОСМЕТУ?!

Неких 15-16 год касније, ОПЕТ СЕ "ВОЂА" ПОЈАВЉУЈЕ И У ДИРЕКТНОМ ПРЕНОСУ ЧЕСТИТА СРБСКОМ НАРОДУ НА ИЗДАНОМ КОСМЕТУ, НЕКУ НОВУ ПОБЕДУ-"ЗСО". По страни то што је ЗВАНИЧНА СРБИЈА ПРИЗНАЛА ТУЂУ ДРЖАВУ НА СВОЈОЈ ТЕРИТОРИЈИ; ШТО ЈЕ НАРОД СВОЈ СЛАГАЛА ДА ГА НЕЋЕ ОСТАВИТИ БЕЗ СВОЈИХ СРБСКИХ ИНСТИТУЦИЈА, БЕЗ ПОСЛА; ШТО ЈЕ АЛБАНЦИМА ПРИЗНАЛА И ПАСОШЕ И ЛИЧНЕ КАРТЕ И ЦАРИНУ И ГРАНИЦУ И ГРАНИЧНУ ПОЛИЦИЈУ; ШТО ТЕРОРИСТЕ КОЈИ АТАКУЈУ НА ДЕО СРБСКЕ ТЕРИТОРИЈЕ, НАШИ ДРЖАВНИЦИ, МЕДИЈИ, ЦЕЛА ЈАВНОСТ СРБИЈЕ, НАЗИВАЈУ "ПРЕДСЕДНИЦИМА, ПРЕМИЈЕРИМА, СКУПШТИНОМ И ВЛАДОМ"...;

По страни и то ШТО ЈЕ АЛБАНСКЕ ЗАКОНЕ, ГРБ И ИЗБОРЕ ЊИХОВЕ ПРИЗНАЛА ПА ЈОШ И ПРЕТЊАМА ТЕРАЛА СРБЕ ДА НА ТЕ ИЗБОРЕ ИЗАЂУ КАКО БИ НА ТАЈ НАЧИН "САЧУВАЛИ И СВОЈА РАДНА МЕСТА И ДРЖАВУ СРБИЈУ НА КОСМЕТУ И КОСМЕТ У ЊОЈ" И НА КРАЈУ ИХ ПРЕВАРИЛА, НАРАВНО... али, у надахнутом обраћању не чусмо КОЈЕ ТО ИНГЕРЕНЦИЈЕ ОВА "АЛБАНСКА ИНСТИТУЦИЈА, НВО" ИЛИ ШТА ВЕЋ БИЛА, ИМА? Да ли су јој грб, застава и химна - двоглави бели орао, наша тробојка и Боже Правде??? Хоће ли "ЗСО" да врати полицајце и судије на посао, да нам укине границу и албанске граничне полицајце и царинике на делу где се Србија сама са собом разграничује или боље реци распамећује? Хоће ли нас "ЗСО" ослободити плаћања царине лекова и других производа који морају на царињење у јужни албански део. Јер чусмо да је "само оно потребно за функционисање ЗСО" ослобођено царине! На послетку, ЗНАЧИ ЛИ ТО ДА СМО ДЕО СРБСКОГ КОСМЕТА САЧУВАЛИ ОД НЕЗ. КОСОВА, ДАНАС СЕВЕР А УБРЗО И ОСТАТАК КОСМЕТА??? Хоће ли на северу од синоћ важити поново срБски закони и поново заживети срБске институције у пуној мери??? ...или је "ЗСО" САМО ЈОШ ЈЕДНА У НИЗУ ПРЕВАРА, ПОНИЖЕЊА И ИЗДАЈЕ СРБСКОГ НАРОДА НА КОСМЕТУ?!


Заједница Српских Општина је АЛБАНСКА ИНСТИТУЦИЈА, ЈЕДНА ОД ИНСТИТУЦИЈА НЕЗАВИСНОГ КОСОВА НА ТЛУ СРБИЈЕ, КОЈУ ИНАЧЕ НАША ДРЖАВА "НИКАДА ПРИЗНАТИ НЕЋЕ"! 1999-те је Милошевићеву победу славио само талог народа. Пелцер бесчашћа, страха, калкуланства, полтронства и неизоставне проституције је још тада засађен.

ОПУШТЕНО СМО ГЛЕДАЛИ ФИЛМ, КАД ОНО...НАЈЕДНОМ..."ОН"!!! ПРЕМИЈЕР...ОН ПРИЧА, МИ МАХИНАЛНО УСТАЈЕМО, СТОЈИМО У СТАВУ МИРНО, "ОН" ЈОШ ПРИЧА...ТЕНЗИЈА РАСТЕ... ОТКУЦАЈИ СРЦА УБРЗАВАЈУ И... П Р А С А К!... ВОЂА СЕ НАСМЕЈАО!!!

Они који се оправдано јесу радовали прекиду рата и страдања нису излазили на улице нити се јавно веселили! Нису, јер су имали довољно самопоштовања, части и смелости да признају и себи и другима да је дошао крај бомбардовању централне Србије, али да почиње и предстоји страдање Срба на Космету невиђених размера!!! Синоћ, пелцер засејан у хладу Милошевићеве победе, исти онај пелцер или боље рећи "ген" који је чувеног 3. новембра био агилни промотер Тачијевих избора на северу, славио је срБски "хад" који нас неизоставно чека заживи ли овај погубни антиуставни Бриселски споразум на терену.

И...почело је, сирене кола, радост, одборници албанских новембарских избора, чланство СНС-а, почело је "спонтано" окупљање, спонтано као што су пре коју годину били купљени по граду, из кућа, као овце са испаше, у реду два по два да зомбијски обаве посао проклетства српског.

Нисам најпре знао о чему се ради. А онда, на ТВ-у се појави један од градоначелника (за којег морам рећи да му осим ангажовања спровођења албанских избора и учешће у истим институцијама, као човеку немам шта замерити) који нас сав усплахирен обавештава да се несто десило. Премијер се "насмејао"!...Искрено, причу му нисам добро повезао али сам стекао утисак да се то код слављеника дешавало од прилике овако... "ОПУШТЕНО СМО ГЛЕДАЛИ ФИЛМ, КАД ОНО...НАЈЕДНОМ..."ОН"!!! ПРЕМИЈЕР...ОН ПРИЧА, МИ МАХИНАЛНО УСТАЈЕМО, СТОЈИМО У СТАВУ МИРНО, "ОН" ЈОШ ПРИЧА...ТЕНЗИЈА РАСТЕ... ОТКУЦАЈИ СРЦА УБРЗАВАЈУ И... П Р А С А К!... ВОЂА СЕ НАСМЕЈАО!!! ДОВОЉАН РАЗЛОГ ДА СЕ НА УЛИЦЕ ИЗАЂЕ И ВЕСЕЉЕ ПОЧНЕ...МОБИЛНИ ТЕЛЕФОНИ ОД СРЕЋЕ ПОЛУДЕЛИ, САМИ ШАЉУ ПОРУКЕ ЧЛАНОВИМА СНС И ПОЗИВАЈУ ИХ ДА СПОНТАНО ИЗАЂУ НА УЛИЦУ..."

Други градоначелник једнако усплахирен подрхтава и прича, али морам рећи да нисам разумео шта, јер од свега што сам успео да региструјем, то су само пет сугласника "КЖМШТ" и ништа више, заиста. ЗАПИТАМ СЕ, СНИМА ЛИ СЕ ТО НА СЕВЕРУ ДРУГИ ДЕО ФИЛМА "3 КАРТЕ ЗА ХОЛИВУД"?

Оваква је била атмосфера на "прослави" споразума. У Мексику је дан мртвих национални празник али то нико не схвата озбиљно.

Можда ови слављеници и нису били дволични, напротив, можда су они УПРАВО ЧАСНО, ПОНОСНО И СВЕСНО, У СТВАРИ СЛАВИЛИ СВОЈУ НОВУ ДРЖАВУ

Питам се, ДА ЛИ СУ ТИ НЕСРЕЋНИЦИ (БЕЗ КАРАКТЕРА, СТАВА И ХРАБРОСТИ ДА СЕ ЗАРАД ЖЕНА И ДЕЦЕ, ПОРОДИЦА СВОЈИХ, СУПРОТСТАВЕ ИЛИ БАРЕМ НЕ ПОДРЖЕ ИЗДАЈУ И ПРОПАСТ) синоћ славили то сто смо под "Вођом" и "Вођом" пре овог последњег, остали без државе, без институција, без сигурности, посла... јесу ли славили још једно одмицање Београда и Србије од нас, од Космета, додатно нас препуштајући криминалној албанској "држави" па таман у њој функционисала и "ЗСО" која ће нас додатно зацементирати у "независном Косову", бавећи се оштрим писаним протестима и по неким саопштењем. Да ли су слављеници славили можда препуштање "држави" чији ће небитни део бити и "ЗСО", у којој се насилно, бесправно, по убрзаној процедури исељава и на улицу избацује породица Илић или породица Милуновић и колико сутра још гро Срба који ће бити терани и протеривани много суптилнијим, софистициранијим, али свакако успешним методама?!

Јесу ли можда славили то што је Београд без посла оставио раднике МУП-а и Суда, зато што ће до Нове године број радника Општинске управе бити преполовљен, што ће иста судбина до половине 2016-те задесити и Здравство и Просвету... или су славили свој ОДЛАЗАК НА ОБУКУ У ВУЧИТРН и постајање "жардињерије косовара"??? 

Мада...можда сам малициозан, несвесно али ипак некоректан према тим "послушницима СВАКОГ РЕЖИМА...па и ДРЖАВЕ? Можда ови слављеници и нису били дволични, напротив, можда су они УПРАВО ЧАСНО, ПОНОСНО И СВЕСНО, У СТВАРИ СЛАВИЛИ СВОЈУ НОВУ ДРЖАВУ, ЈОШ ЈЕДАН, ОНАЈ ЗАВРШНИ СТУБ ЗАЗИДАН ДА ДА СТАБИЛНОСТ И СИГУРНОСТ ОНОМ ШТО ПО ПРОМИСЛИ БОЖИЈОЈ НЕЋЕ И НЕ МОЖЕ ДУГО ОПСТАТИ, А ШТО СЕ НАЗИВА "НЕЗАВИСНО КОСОВО"?

Небојша Јовић / Фото: КМ Новине
Можда је ово била само показна вежба странке и митровичких "вучитрнаца" са обуке, шта су их све нови шефови и нове вође научили?! ЈЕСУ ЛИ ИХ НОВОИЗВАЂЕНЕ АЛБАНСКЕ ЛИЧНЕ КАРТЕ ЗАСЛЕПИЛЕ ПА ДАЉЕ ОД "НЕЗАВИСНОГ КОСОВА" НЕ ВИДЕ? И зато је као зла коб јоп увек присутна она Његошсева - "Не бојим се вражијега кота, нека га је ко на гори листа, но се бојим зла домаћега!" Јер, да није било ситних, проданих душа, моралних проститутки и издаје, НЕМА ТОГ СПОРАЗУМА, НИТИ ТЕ ЗАЈЕДНИЦЕ ИЛИ ПРИТИСКА КОЈИ БИ УЧИНИЛИ ДА БИЛО КОЈА ИНСТИТУЦИЈА "НЕЗАВИСНОГ КОСОВА" НА СЕВЕРУ ЗАЖИВИ!

Али зато и управо зато постојимо "они" и "МИ"!


Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2015 ::    Молимо за навођење извора

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине