Вести:

петак, 21. август 2015.

Тригазис: Грчка неће признати квази - независност шиптарских терориста и сепаратиста са КиМ

петак, 21. август 2015. | КМ новине 0

Координатор одељења за међународну сарадњу Сиризе Панос Тригазис изјавио је да Грчка остаје при ставу да такозванну "независност" Косова и Метохије не треба признати.

Тригазис: Грчка неће признати квази - независност шиптарских терориста и сепаратиста са КиМ

"У овом моменту не могу да иступим у име владе, него искључиво у име Сиризе. Ипак, могу да потврдим да се Грчка и премијер Алексис Ципрас и даље држе става ранијих власти да независност Косова не треба потпуно признати", рекао је Тригазис за "Курир".

Према његовим речима, билатерални односи Атине и Приштине "на одређеном нивоу већ постоје", док Сириза сматра својим приоритетом борбу за мир и стабилност у региону.

Тригазис признаје да је званична Атина "трпела притиске ЕУ" на другим пољима, али не у вези са спољном политиком.

"Постоји заједничка спољна и безбедносна политика ЕУ, али одлуке о успостављању дипломатских односа могу да се односе самостално. Зато о таквим стварима одлучујемо као суверена држава, имајући у виду националне интересе, али и интересе регионалног и међународног мира", навео је он.

Тригазис је подсетио да је планирана посета грчког премијера Београду у септембру у склопу балканске турнеје, а у циљу "сарадње унутар целог Балкана, зарад развоја региона".




Извор: Танјуг    :: © 2014 - 2015 ::    Молимо за навођење извора

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине