Вести:

четвртак, 27. август 2015.

Р. Недељковић - У Бриселу закуцан последњи ексер у мртвачки ковчег Косова и Метохије (ВИДЕО)

четвртак, 27. август 2015. | КМ новине 0

У политици Владе Србије према Косову и Метохији нема више изненађења каже за КМ Новине Раденко Недељковић, начелник косовског округа.

Р. Недељковић - У бриселу закуцан последњи ексер у мртвачки ковчег Косова и Метохије (ВИДЕО)
Раденко Недељковић / Фото: КМ Новине
На ово што се данас дешава "ми смо много раније упозоравали" каже он. О постигнутим и потписаним договорима српских власти са шиптарским сепаратистима Недељковић каже да су они (Срби са КиМ који се противе ширењу утицаја сепаратиста јужно од Ибра) још раније говорили да ће "ЗСО" бити једна асоцијација, удружење "риболоваца, ловаца, не знам какво све не удружење али једна НВО која неће имати никаква извршна овлашћења".

То је још једна "косовска институција" која, ако буде формирана, биће то по законима такозване и непризнате "државе" Косово.

"Једноставно, српски народ од тога неће имати никакву гаранцију о безбедности нити економски развој. Једноставно, то је једно - ништа. Само они који не желе да виде и који не желе да погледају истину у очи а да би сачували неке своје позиције, само они могу да кажу да је то нешто што ће Србима гарантовати већу безбедност или бољи економски развој. Српски народ не сме да рачуна на ту "институцију" јер је то још једна антисрпска институција на Косову и Метохији" сигуран је Недељковић.

О фамозној прослави бриселских договора у Косовској Митровици Недељковић каже да му је то смешно јер је то "неки полуинтелектуални и полукриминални свет, људи који су присталице режима из Београда и тако покушавају да сачувају своје позиције на локалном нивоу. Они не презају ни од чега, њих не интересује народ, нити шта ће се десити са њим".

О даљем развоју ситуације Недељковић каже да очекује веће притиске, провокације и протеривања Срба којима све невоље стижу пре свега од Владе у Београду која је последњим склапањем договора у бриселу "закуцала и последњи ексер у мртвачки сандук Косова и Метохије".



Недељковића је режим из Београда незаконито сменио са места Начелника  косовског округа у склопу акције укидања српских институција на КиМ. Ту одлуку Суд је поништио и прогласио је неважећом али и поред тога њему до данас није дозвољен повратак на радно место на које по закону има право.



Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2015 ::    Молимо за навођење извора

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине