Вести:

уторак, 7. јул 2015.

Акција: Српске заставе за Видовдан - у инат режиму!

уторак, 7. јул 2015. | КМ новине 0

Видовдан је свакако дан за акцију, наравно, родољубиве природе. Од оног првог значајног 1389. године, па до данас, то је тако. СНП НАШИ су дошли на идеју да Видовдан ове године обележе - истицањем српских застава на сваку кућу у Србији.

Видовдан, СНП, НАШИ; Косово, Метохија, Вести, КМ Новине,
Из Сочанице, север КиМ. Једна од најдражих фотографија организатора.


Пише: Горан Петровић 

Овај потез, тврде у организацији, изазван је антидржавним деловањем режима на власти.


Питали смо Ивана Ивановића, председника ове организације, да нам појасни читаву акцију и каже какав је био одзив с обзиром на то да се не може очекивати јавна медијска подршка оваквој акцији, да може ње сигурно не би ни било јер је то обавеза државе.

"Акцију је предложио један од активиста СНП НАШИ. Свидела нам се и одмах смо кренули у реализацију" каже Ивановић за КМ Новине. "Циљ акције је да покажемо да српски народ не жели да прихвати издају Косова од стране власти, и зато смо хтели и директно да укључимо људе у овакву акцију, што се показало као добра идеја" задовољан је успехом Ивановић.

Обавештавање и мобилизација учесника обављена је путем интернета. Пре свега на сајту организације СНП НАШИ али и преко друштвених мрежа.

Промотивни плакат
Није било бојазни нити сумње у успех ове намере, каже Ивановић. "Знали смо да ће се одазвати доста људи. Стизало је на десетине фотографија, људи су сликали и своје домове, децу, унутрашњост кућа..." Одзив је био такав да није било могуће објавити све пристигле фотографије. На Фејсбук страници организације објављено је "стотинак фотографија а остале ће бити објављене на нашем сајту".

Међутим, није само у Србији било заинтересованих за ову акцију, тврди Ивановић. Фотографије истакнутих српских тробојки на Видовдан "стизале су из читавог света из Москве - Русије, Немачке, САД, Новог Зеланда, Малте, Швајцарске, Италије, Црне Горе, Републике Српске као и из многих градова у Србији".

Он открива да међу пристиглим фотографијама ипак има фаворита. "Посебно нас је радовао велики одзив са Косова и Метохије".



Срби у јужној покрајини суочени и физички са видљивим окупаторским јединицама и терористичким организацијама, сигурно спадају у најсвесније међу нама о значају борбе за слободу своје државе па су то и у овој акцији показали.

Заинтересованост Срба широм света за овај родољубиви чин, указала је на постојање велике потребе у нашем народу за организовањем таквих акција. Због тога су у овој организацији одлучили да ово постане "једна од акција СНП НАШИ коју ћемо понављати сваке године. А ако Бог да када ми дођемо на власт, свако домаћинство ће добити од државе на поклон заставу Републике Србије да је поносно окачи на свој дом за велике српске празнике" уверава нас Ивановић. 


Извор: КМ Новине    ::   © 2015   ::    Молимо за навођење извора

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине