Вести:

уторак, 7. јул 2015.

Патриотски блок КиМ: Захтев Николића за вето Русије поздрављамо али зауставите Вучића већ једном!

уторак, 7. јул 2015. | КМ новине 0

Патриотски блок Косова и Метохије издао је саопштење у коме, по први пут после дуго времена, на одређени начин подржава политику председника Србије Томислава Николића. Међутим, они од њега траже, као доказ искрености његових поступака поводом непријатељске резолуције Велике Британије о злочину у Сребреници, да заустави Александра Вучића ''у издаји националних интереса''.


Фото илустрација
 Захтев председника Србије Томислава Николића председнику Руске Федерације Владимиру Владимировичу Путину да Русија стави вето на резолуцију о Сребреници Срби са Косова и Метохије апсолутно поздрављају.

    Али Срби из јужне српске покрајине очекују од председника Србије да заустави председника Владе Србије Александра Вучића у претераној флексибилности и кооперативности или боље рећи у издаји српских националних и државних интереса на Косову и Метохији. Пристајање Србије да сепаратистичкој творевини из Приштине да посебан телефонски број је само даље заокуруживање државности Косова и Метохије поред већ раније учињених политичких уступака. Ти уступци су постављање класичне границе између уже Србије и Косова и Метохије, признавање свих докумената које издаје сепаратистичка власт у Приштини, омогућавање Косову да постане део скоро свих међународних институција као и демонтирање српских институција на Косову и Метохији (полиција, судство итд.).

    И управо главна подршка од стране Запада Александру Вучићу јесте због његове политике према јужној српској покрајини односно одрицања од Косова и Метохије. Разлог за овакво понашање премијера јесте пре свега новац а интересантно би било упоредити имовински статус браће Андреја и Александра Вучића пре доласка на власти и данас. Запад толерише разне сумњиве послове актуелне власти почев од „Београда на води“ до бројних тендера управо зато јер у Србији не могу да нађу бољу политичку номенклатуру која се због личног богаћења одриче своје традиције, својих корена, своје историје а то је управо Косово и Метохија.

    Приче председника Владе о некаквој Заједници српских општина, некаквом бољем животу за Србе на Косову и Метохији јесте само како народна песма каже „завођење за Голеш планину“, јер како Срби могу живети добро у парадржавној сепаратистичкој творевини насталој на егзодусу Срба а која се зове самопроглашена република Косово. 

Данас, нажалост, ова власт може да ради шта хоће али не може докле хоће.


У Косовској Митровици
07.07.2015. године
                        

Председник покрајинског одбора ДСС-а
др Ненад Којић


Друштво српско-словенске солидарности
“Григорије Степанович Шчербина”- К. М.
председник Момир Касаловић


Покрет грађана Косова и Метохије
“Стара Србија” - Грачаница
председник Златибор Ђорђевић



  Припремиле: КМ Новине    ::   © 2015   ::    Обавезно навођење извора 

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине