Вести:

среда, 1. јул 2015.

ПБ КиМ: Ђурићу је јако тешко у Бриселу, Вучићу још теже... јер су дужни Западу

среда, 1. јул 2015. | КМ новине 0

Протекли преговори између Београда и Приштине одвијали су се уз сталне јадиковке директора Канцеларије за КиМ Марка Ђурића да су представници сепаратистичких власти агресивни, склони провокацијама, вређању и преманентном притиску на чланове српске делегације.

Ђурич, КиМ; Брисел, преговори, Вучић,
Марко Ђурић - тешко му је али Вучићу још теће... Фото: Новости
Јавност Србије је могла буквално живе да ожали своје представнике у Бриселу нарочито премијера Александра Вучића за кога Ђурић каже да је изложен страшном ризику. Просто је необјашњиво како је председник сепаратистичке владе у Приштини Иса Мустафа са својих метар и шездесет сантиметара могао да кидише на председника Владе Србије са висином од близу два метра.

Сетимо се да је пре више од годину дана приликом потписивања Бриселског споразума као један од разлога за прихватање овог споразума од стране Београда и неудобно седење на тврдој столици ондашњег првог потпредседника Владе Александра Вучића о чему нас је обавестио Александар Вулин.

У периоду 2006-2008. године, Демократска странка Србије је била учесник у преговорима Београда и Приштине и никоме на памет није падало да се жали на било какве провокације од стране Албанаца јер је то уобичајено током преговарања. Српска делегација је била уважавана и поштована од стране међународних представника и није дозволила да било ко на њу врши притисак. Делегација је могла тако да се понаша јер њу на власт у Србији нису довели странци и није имала никакве обавезе према земљама Запада.

Изјаве директора Канцеларије за КиМ да они воде преговоре да би помогли Србима је неистина јер је ова власт нарочито Србима на северу Косова и Метохије укинула институције своје државе, увела их у сепаратистичке и тиме погоршала њихов политички положај. Поставила је класичну границу између Косова и Метохије и Србије, мимо Устава демонтирала судство и полицију, признала сва документа и исправе самопроглашене републике Косово и заједно са Западом утрла пут стварању још једне албанске државе на Балкану.

Приче о Заједници српских општина су још једна шарена лажа Александра Вучића што показују резултати разговора у Бриселу.


P.S.

Колико је самој власти стало до Косова и Метохије показује и прослава Видовдана када 28. јуна ни у Грачаници а ни на Газиместану ни председник а ни било ко од чланова Владе Србије није био присутан. Изгледа да су се због европских интеграција Косова и Метохије већ одрекли.


У Косовској Митровици


01.07.2015. године

Патриотски блок КиМ

Припремиле: КМ Новине

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине