Вести:

недеља, 12. јул 2015.

Грачаницу нападају џихадисти њен бивши ''градоначелник'' на Егзиту шири љубав са Шиптарима

недеља, 12. јул 2015. | КМ новине 0

Језеро Бадовац из кога се становништво Грачанице и околних села снабдева пијаћом водом било је мета герилаца Исламске државе који су срећом ухапшени.

,градоначелник, Егзит, љубав, Шиптарим,
Фото: Илустрација / КМ Новине
За то време, њен бивши ''градоначелник'' који је то место оставио зарад позиције ''заменика премијера'' шиптарских сепаратиста, проводи се и шири љубав на Егзиту са ''мултиетничком'' групом.

У Грачаници је у суботу, у раним јутарњим сатима, прекинуто снабдевање водом, због сумње да су припадници исламске организације, који су ухапшени у близини оближњег језера Бадовац, намеравали да отрују воду.

Такозвана косовска полиција је саопштила да су на магистралном путу Приштина - Гњилане, код језера Бадовац ухапшене три особе за које се сумња да су припадници ИД, а касније су ухапшене још две. У њиховим возилима је пронађена муниција и оружје и одређени материјали који указују на делатност ИД, па се сумња се да су особе повезане са том терористичком организацијом. Медији су објавили и да се ради о шиптарима са Косова и Метохије. Због страха делови Приштине су остали без воде, као и делови Грачанице.

Акумулационо језеро "Бадовац" / Фото: КМ Новине
За то време, бивши такозвани "градоначелник" Грачанице Бранимир Стојановић, кандидат на шиптарским изборима на листи "Српска" коју је основала власт из Београда како би лакше повукла своје институције и напустила овај део своје територије и народа, проводи се на Егзиту, мада тренутно као "заменик премијера" шиптарских сепаратиста. Зашто је онда важно ако није садашњи градоначелник? Зато што је он послужио српским властима да створе привид функционисања сигурне средине, под контролом шиптарских сепаратиста, уз обећања и уверења да ће тако српском народу бити боље. А сада имамо ситуацију да се дешавају готово незамисливе ствари док он наставља да се "љубака" са непријатељима свог народа.

Како јавља Телеграф, мултиетничка гупа са којом је дошао Стојановић "на конкретан начин је приказала овогодишњу поруку Егзита о 15 година ширења љубави".


Стојановић (десно) / Фото: Егзит промо
Бранимир Стојановић, сарадник шиптарских сепаратиста и углавном чланова терористичке УЋК која је извршила монструозне злочине на Косову и Метохији, као такозвани "заменик премијера Косова" рекао је да је "циљ ове акције да се дух Егзита, то јест дух мира, толеранције и сарадње пренесе и на простор Косова (ваљда и Метохије мада није изричито наведен и тај део, можда у некој другој фази је тамо су ионако "само" манастири)".

Политички лежерно он је дао још једно од обећања у низу, овај пут како ће се учинити све да се организује нешто попут Егзита и на Косову и Метохији.

Представници младих српске, албанске, бошњачке и горанске националне заједнице са Косова, коју су у протекла два дана били сапутници и посетиоци Егзит фестивала, кроз заједнички разговор су и на на конкретан начин приказали овогодишњу поруку Егзита о 15 година ширења љубави, пише Телеграф.


Мултинационалисти / Фото: Егзит промо
Управо зато Милош Вучевић, градоначелник Новог Сада, пожелевши им добродошлицу, истакао је да овакви сусрети су најбољи начин да се одмакнемо од предрасуда која нам је прошлост оставила и окренемо се будућности у којој музика, као универзални језик, може бити тема наших разговора, где ћемо, као сада током Егзита разговарати о томе “ко ће коју бину постетити и наступ ког извођача слушати”.

А слушање ће се догодити и у Приштини данас када ће терористи исламске државе са Косова и Метохије бити саслушани пред локалном "полицијом" о њиховим неуспелим намерама да затрују воду за пиће.

У међувремену је јављено да вода у Грачаничком језеру није затрована како се првобитно сумњало. Након што су "извршене детаљне анализе утврђено је да је вода исправна и да грађани немају разлога за бригу".



Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2015 ::    Молимо за навођење извора

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине