Вести:

среда, 1. јул 2015.

Ексклузивно: Д. Станојевић - Дијаспора ће чекати још мало на сарадњу Владе у супротном, почињемо самоорганизовано да штитимо народ (ВИДЕО)

среда, 1. јул 2015. | КМ новине 0

Ексклузивно: Д. Станојевић - Дијаспора ће чекати још мало на сарадњу Владе у супротном, почињемо самоорганизовано да штитимо народ (ВИДЕО) Поводом декларације о заштити културе сећања на српске жртве, Председник Скупштине  дијаспоре и Срба у региону Драган Станојевић је, у ексклузивној изјави за 'КМ Новине', акцентовао неопходност укључења српске Владе у сарадњу са тим политичким телом, образлажући истовремено и мотив саме декларације.

Усвајањем декларације, на Видовдан 2015., почиње борба за престанак деморализације српског народа / Фото: Стево Мрђен / КМ Новине

Српска дијаспора ће чекати још неко време на побољшање сарадње са српском Владом, које до сада није било задовољавајуће, напротив Скупштина дијаспоре је била у блокади "али имајући у виду опасност која се надвила над српским народом, ми морамо још мало сачекати и бити стрпљиви али ћемо покренути иницијативу да се Влада још једном покаже према српској дијспори" каже Станојевић.

Дијаспора зна и може. Фото: Стево Мрђен
Према његовим речима, Скупштина дијаспоре ће дати времена српској Влади али ако се у наредних неколико месеци не предузму конкрени кораци "ми ћемо бити принуђени да се самостално организујемо и да сами одређујемо принципе и приоритете свог рада. Надамо се да до тога неће доћи али ако дође, ми смо спремни" изјавио је за 'КМ Новине' председник ове Скупштине.

Говорећи о декларацији која је донета са циљем заштите културе сећања на српске жртве, Станојевић је рекао да је декларација спремна већ неко време али се чекао Видовдан,
Декларација (клик за увећање)
дан српске дијаспоре, када се представници највиших тела српског народа у расејању окупљају како би званично и усвојили такав документ.

Декларација ће бити предата и Влади Републике Србије а "ми тражимо да се уведе национални да сећања на српске жртве, да се у Београду сагради меморијални центар српских жртава, да се у различитим државама света отворе сталне изложбене поставке" које би говориле о српском страдању и уопште да се активно ради на унапређењу сећања и поштовања свих српских жртава.

"Морамо да организујемо борбу против фалсификације историјских чињеница. Видимо шта се дешава око Сребренице, око злочинаца који су уништавали и убијали српски народ, а могу да направим и аналогију са Украјином о претварању злочинаца у жртве и да се од злочинаца праве свеци" каже Станојевић.


Прави циљ овога јесте да "ми у расејању помогнемо држави да истина изађе на видело и да зауставимо даљу деморализацију народа јер ово што се сада ради, катастрофално је за наше будуће нараштаје" указао је Драган Станојевић у изјави за 'КМ Новине'.

Ексклузивно: Д. Станојевић - Дијаспора ће чекати још мало на сарадњу Владе у супротном, почињемо самоорганизовано да штитимо народ (ВИДЕО) Видео / Фото: Стево Мрђен

Припремиле: КМ Новине

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине