Вести:

уторак, 16. јун 2015.

ПБКиМ: Немци би, као у Дргом св. рату, да експлатишу српску руду а Вучић помаже

уторак, 16. јун 2015. | КМ новине 0

Снажни захтеви Немачке односно Ангеле Меркел за стварање независног Косова, осим геополитичких разлога које Немачка спроводи као амерички сателит, леже и у жељи да се дочепа огромног рудног богатства које поседује Косово и Метохија.
Укупну добит од производње електричне енергије ЕПС је проценио на 100 хиљада милијарди долара.
По руским изворима вредност рудног богатства креће се од 12-15 хиљада милијарди долара. Већ сада се зна да је Немачка спремна да на Косову и Метохији изгради четири велике термоелектране базиране на косовском лигниту за чији рад је неопходна вода са језера Газиводе ради расхлађивања турбина. Отуда и упорно настојање Немачке стране да се језеро нађе под јурисдикцијом Приштине да би Немачке компаније лакше и безболније изградиле струјне капацитете.

Језеро се иначе комплетно налази на територији српске општине Зубин Поток а не како га је председик Владе Србије лоцирао и на територији општине Србица. Уосталом, за време свих ратних година од `41 до `45 године Трепча је перманентно радила за потребе немачке војне индустрије у оквиру такозване нацистичке товревине зване „Велика Албанија“.

За претпоставити је да ће Немачка страна много лакше остварити своје економске интересе са тзв. самопроглашеном креатуром независно Косово него са Србијом и јужном покрајином у њеном саставу. 

http://v003o.popscreen.com/eHU4MmloMTI=_o_crveni-udar-1974-domaci-film-i-od-ii-deo.jpg
Из филма "Црвени удар" о фашисичком екплоатисању Трепче.
     Срби са Косова и Метохије питају председника Републике Србије да ли је после два месеца путовања његова платформа са Андрићевог венца стигла у Немањину улицу где је седиште Владе Републике Србије која треба да прихвати или одбаци председникову платформу. 

Све ово говори колико је најважније српско питање пало у неозбиљне руке прво председника Републике који три године пише платформу о Косову и Метохији а онда наводно написана платформа месецима путује од зграде Председништва до зграде Владе Републике Србије. И што је још горе у руке Александра Вучића који потписује Бриселски споразум којим се Србија практично одриче Косова и Метохије, мења Устав Србије да би избацио преамбулу о Косову и Метохији, и покушава да промени резоуцију 1244 у којој јасно и гласно пише да је Косово и Метохија део државе Србије.

    Опрости Боже ал` не знају шта раде.

Саопштење за јавност Патриотског блока Косова и Метохије

Припремиле: КМ Новине

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине