Вести:

понедељак, 15. јун 2015.

Државотворни покрет против Вучићевог уједињења у издаји

понедељак, 15. јун 2015. | КМ новине 0

Државотворни покрет Србије (ДПС) упозорио је да Вучић отворено позива на уједињење у издаји КиМ.

 Државотворни покрет Србије (ДПС) оценио је данас, поводом позива премијера Александра Вучића на национално јединство, да је реч о јединственом случају у историји да неко покушава да постигне национално јединство на платформи, како се наводи, "отворене издаје и разбијања територијалног интегритета Србије, а противно Уставу и резолуцији 1244 Савета безбедности УН о Косову и Метохији".

"Из тог разлога, Државотворни покрет Србије одбија и саму помисао на јединство са онима који сврху обављања најважнијих функција у држави једино виде у личној користи, заснованој на беспоговорном служењу страним интересима и залагању за даље разбијање Србије", наводи се у саопштењу те ванпарламентарне странке настале из Демократске странке Србије (ДСС) на чијем челу је од пре два дана проф Слободан Самарџић.

Државотворни покрет, на чијем је челу бивши потпредседник ДСС-а Слободан Самарџић,  позвао је све политичке снаге у Србији, као и појединце, да јавно осуде "недемократску, деструктивну и послушничку политику председника Владе Србије".


(Бета)

Припремиле: КМ Новине

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине