Вести:

недеља, 7. јун 2015.

Деца са Косова и Метохије у Новом Саду

недеља, 7. јун 2015. | КМ новине 0

У посету Новом Саду дошла су и деца из  општине Зубин Поток. Током четири дана екскурзије посетиће знаменитости нашег града, а првог дана боравка уприличен им је свечани пријем у Градској кући.

36 ђака и 15 наставника из основне школе "Петар Кочић" у Брњаку, у општини Зубин Поток, током четвородневне школске екскурзије у Новом Саду имаће прилику да обиђу бројне културне знаменитости у граду – а члан градског већа за културу, Вања Вученовић, примио их је првог дана боравка у Градској кући.

У Градском већу за културу кажу да су малишанима и њиховим наставницима организовали обилазак и посете најзначајнијим институцијама културе у граду, и омогућили да се упознају са њиховим радом – пре свега, са Музејом Града Новог Сада – а поред тога, планирају да посете и манастир Хопово, а у повратку и храм Светог Саве у Београду, и Зоолошки врт. Како је речено у Градској кући, ту школску екскурзију омогућили су Град Нови Сад, и поједини привредници који препознају значај таквих активности које би деци требало чешће омогућавати.



Извор: РТВ

Припремиле: КМ Новине

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине