Вести:

Thursday, June 25, 2015

Протести јер је ''ратни злочинац Џорџ Буш проглашен ''оцем године'' (ВИДЕО, ФОТО)

Thursday, June 25, 2015 | КМ новине 0

Протести јер је ''ратни злочинац Џорџ Буш проглашен ''оцем године'' (ВИДЕО, ФОТО) Протести због проглашења Буша "оцем године" а у ствари ратног злочинца који је много деце и очева побио, кажу из њујоршког покрета "Свет не може чека", организације која се бави бележењем и предочавањем ратних злочина америчких представника власти.

Награду је доделила његова ћерка.

"Буш, онај кога траже за масовна убиства, отац године? Њујорчани, придружите нам се у протесту против ове пародије" позвало је своје истомишљенике.

Њих је ово посебно погодило јер су они америчкои "национални покрет оформљен са циљем да заустави застрашујући ратни програм (америчке владе), репресију и злочине који до данас трају". Посебно желе да натерају администрацију да политику води супротно од тренутног курса а Буша да сам оде са власти као и сваког другог америчког председника који би кренуо његовим и стопама политике коју њихова влада деценијама води. 

Иако, разуме се, без довољно снаге и утицаја, њихов рад је изузетно важан због скретања пажње, бележења злочина америчке владе и њених представника.

Ову награду Бушу доделила је организација "Спасите децу" - нема ли ту ироније? - питају се у покрету "Свет не може да чека". 

"Џорџ Буш је "добар отац" бескрајног рата у Ираку, одговоран за нелегитимно вођен рат заснован на лажима, који је у смрт одвео више од милион људи" наводе у покрету у свом позиву на протест који је одржан 18. јуна, на дан доделе награде.


proof.ashx
Упорни у захтеву за извођење ратних злочинаца пред Суд.

"Прошле године "Спасите децу" доделило је награду "Отац године" Тонију Блеру. Дакле, обојици највећих империјалистичких ратних злочинаца додељена је ова награда. заиста, много боље им пристоји награда "Гадфадер" (глава мафије) године, одговорни су за смрти милионе људи" рекла је Дебра Свит из покрета "Свет не може да чека" током протеста у тренутку доделе награде у хотелу 'Хилтон' у Њујорку. "Одговоран је за смрт више од милион људи само у Ираку, не рачунајући уопште Авганистан, па чак ни Јемен, Пакистан, Сирију... ни једно од оних места на којима се наводно рат и терор 'воде' ", рекла је Дебра. Она још каже да је управо Буш покренуо осветничку операцију против читавог Блиског истока након напада 9. септембра на куле близнакиње у том граду.


Учесници протеста су носили натписе "Џорџ Буш, ратни злочинац не Отац године", "Џорџ Буш убица беба", "СРАМОТА за савет Дана Мајки/Очева, Џорџ Буш је ратни злочинац".

Ову традиционалну награду, 74-ти пут по реду, већ поменутом бившем америчком председнику, доделио је Савет за обележавање празника мајки и очева, непрофитне организације основане 1933. године.

У свом образложењу за доделу награде они наводе да се она свака године додељује "лидерима животног стила америчке културе чији су животи посвећени породици, грађанима, милосрђу, уљудности и потовању".Међу добитницима су многе јавне личности и естрадне личности али и завидан број америчких бизнисмена, тајкуна, генерала и високих држабика. Ову награду, 2013. године, добио је и Бил Клинтон.Припремиле: КМ Новине


Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.