Вести:

четвртак, 4. јун 2015.

Повратак 700 Срба до краја 2015. године - повратници: ако ћете да нас спасите - убијте нас (ВИДЕО)

четвртак, 4. јун 2015. | КМ новине 0

Брже - боље РТС преноси тобож радосну, охрабрујућу вест. "Повратак око 700 расељених на КиМ до краја 2015" Изјавио - Србин, одречник од нације и народа, министар у такозваној влади шиптарских сепаратиста -Далибор Јевтић.

Једно од повратничких села у Метохији
Када се на селу коље стока, која се претходно за то товила, она се из штале увек извлачи храном. Намами се тако да се не уплаши она и друге које ту бораве а следеће су. То јој буде последњи оброк, никад завршен. Када би неком чудом могла да преживи а да у потпуности прозре намеру својих "храниоца" знала би да ни по цену живота (ионако) не треба да отвара уста за тим у време када се вриштање при клању чује са свих страна а њој на врата не један већ група људи доноси храну.

Тако се данас "радосним" вестима "хране" Срби са Косова и Метохије док их ножеви свакодневно секу. Доносиоци хране, српски новинари, агенције и медији, представници у квази-"институцијама", за ту услугу добију једино пролонгирање тренутка да и они буду "нахрањени".

Медији се ангажују да нађу начин и убеде читаоце како је свака вест пристигла од, "кољача", то јест друге стране, истинита, радосна, позитивна иако је јасно да је само празно обећање а најсрећнији сте ако закасните да се за мамцем полакомите.

"Министарство за заједнице и повратак одредило је пет стратешких циљева које жели да реализује, а један од њих је повратак од 600 до 700 расељених лица на Косово у периоду од маја до децембра 2015. године, рекао је Јевтић Танјугу" преносе Срби ни не усуђујући се да нализирају.

Наравно, ништа не смета чињеница да је Србима "дозвољен повратак на њихова имања" како наводи овај "министар". Он чак каже да је то минималан циљ тог квази-"министарства" и да је проблем новац који је пресумерен па га има мање. Не смета ни што ови који су те људе протерали тек крајем ове, почетком следеће године треба да "напишу и усвоје закон" о повратницима.

Прича о повратку је обично "млаћење празне сламе" и дизање прашине ни око чега.

На првом месту повратак треба да обезбеде Шиптари у својој квази -"влади" која је крцата терористима УЋК који су се и "борили" да Косово и Метохија буду простор - без Срба. После деценије и по уживања макар у том плоду свог рада од њих узимати здраво за готово вест о повратку "око 700" како РТС преноси или "600 до 700" како квази-"министар" рече, једноставно речено - идиотски је.

Прошлог месеца су шиптарски послушници из редова "Листе Српска" посетили неке од Срба у реону Клине а поводом све чешћих напада на повратнике!

Владимиру Рашковићу су прошле године Шиптари украли трактор, ове му краду ципеле, црева за воду којима полива башту... "преко дана оставим, преко ноћи га нема. Ни сам не знам шта су ми све до сада украли".

Око 350 повратника у околини Клине мете су готово свакодневних напада и пљачкања а највише их боли то што су препуштени сами себи, преноси оф новинара у прилогу.

Миодраг Конић кога су 18. маја, као и његову супругу Неду напали током ноћи у њиховој кући такође ту живи. Три непознате особе упале су после поноћи у кућу, нанеле им телесне повреде и опљачкале их. (Прочитај овде).

Миодраг каже да је "била и окупација али ово никада није било. Ако ћете да нас спасите - само нас убијте. Да барем не постојимо" запомаже овај "подржани повратник".

Заменик шиптарског "премијера", иначе Србин из Грачанице, Бранимир Стојановић, након што је саслушао сву патњу каже да је крајње време да свако почне да ради свој посао". Самозвани представници Срба у шиптарским институцијама ће "свако у складу са својим моућностима економски помоћи повратнике".

Њега не да није интересовало са каквим ће се проблемима срести на тој функцији, а да ће му руке бити везане (свежњима новца, додуше), већ га ни сада кад је видео и разговарао са тим људима, ти проблеми ни даље не занимају.

Повратнике којима су осим неба и сунца сви и све друго непријатељи, он ће помоћи "у складу са својим могућностима". Дакле, политичка марионета коју би, да јој то није из грамзивости и бездушности, готово требало сажаљевати у њеној немоћи. Он иде и даље, не помаже већ их доводи у најотворенију опасност и поајчава њихово мучење и страдање јер ће их, како каже "помоћи економски". А њихова економија је главни разлог због кога и трпе све недаће и нападе. Треба још и на телевизији јавити да ће те им дати нешто мало туђих пара... Нема предлога за решење угрожености голог живота, слободе, безбедности. Нема јер знају да га не може ни бити док се Срби не врате.

На тај начин управо, као и сви остали шиптарски "заменици" и "министри", показује лице и разлог свог учешћа у сепаратистичким институцијама - "економија", циљ и превсходност испред свега другог.

Јадни шиптарски "градоначелник" Грачанице, Владета Костић, искуство са данашњим метохијским страдалницима, искористио је да каже како ће "Грачаница као (шиптарска) општина са највећим бројем Срба бити центар окупљања и која ће бринути за сваког свог сународника где год да је на Косову". Како ће помоћи - нема везе, ионако није мислио стварно.

Он се нахвалио и наватао мало поена за своју сујету, политички је ионако марионета која је продала своје име и националну припадност за нешто пунији џеп. Као и већина српских издајника, не продају ништа ако су уопште и имали, већ продају оно што у суштини и није њихово, име које су добили по рођењу и презиме и српство које су добили рођењем. Дакле, туђу крв за сопствену похлепу.

Новинар Будимир Ничић, свој прилог за "Глас Америке" (медија некада водећег у анти-српској кампањеи данас у дебелом заостатку за РТС-ом, Танјугом, Бетом и осталима, чак у ситуацијама попут ове напротив...) наводи податак да је 1999. године (догађаји чији датум ових дана обележавамо) из Клине прогнано 60 хиљада Срба а до сада се у саму општину Клина вратило њих око 350.



Како "Политика" пише: у 2015. години, до краја маја, на територију Косова и Метохије вратила су се само два члана породице Белошевић, а званичници наводе да је то учинило око 4.000 Срба, остваривши „одржив повратак”. Све то под насловом да ће за повратак 200 (некуд се задњих годину - две затурило још 50) хиљада Срба требати вековима.

Али за вест о повратку, не треба ништа. Само кажите колико вам треба, 100, 200 хиљада.. милион? Ма, све ће то шиптарски министри и српски медији пренети с једне на другу страну земљаске кугле.

Иван Максимовић


Припремиле: КМ Новине

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине