Вести:

субота, 20. јун 2015.

др Чедомир Антић: „Доста нам је понижавања“ - једина шанса одустати од ЕУ!

субота, 20. јун 2015. | КМ новине 0

Идеја резолуције о Сребреници није помирење, већ уништење Републике Српске. За Косово нам нуде моделе старе тридесет година. Једина шанса за Србију је да одустане од Европске уније. Докле год живимо од њихове помоћи, бићемо полигон за извоз њихових криза и шовинизама“

"Доста нам је понижавања"
Историчар др Чедомир Антић

* Како коментаришете најављену резолуцију о Сребреници?

– Идеја те резолуције није помирење нити да буде задовољена правда, већ је циљ да буде успостављена унитарна Босна у којој ће права српског народа, она иста која уживају сви други европски народи, бити поништена. Њен карактер није хуманитарни, него политички, и њоме желе остварење ратних циљева Бошњака (муслимана) у миру. Таква политика има своју подлогу у Сарајеву, где владајућа бошњачка странка прокламује укидање Републике Српске која је јединствена у одбрани већ нарушеног Дејтона.

* Какве су шансе да се доношење те резолуције заустави?


– Мале. Требало би да Руска Федерација уложи вето. Русија има своје циљеве, њени интереси су у региону бившег Совјетског Савеза, ми смо ту да јој послужимо у одбрани тих интереса, а не да она служи нама. Резолуција је већ постала политика ЕУ, та провокација је показала неспремност Србије да се у довољној мери солидарише са Републиком Српском. То је био један од циљева и он је сада остварен.

* Да ли у том смислу нешто значи мишљење Ефраима Зурофа да су неупоредиви холокауст, геноцид у Руанди и злочин у Сребреници?


– Наравно. Али кога је у Сарајеву или код њихових савезника у САД и Британији брига за то. Када се неко од бошњачких или британских политичара суочио са злочинима почињеним у име њихових држава и народа?!

* Како да Србија изађе из свега тога?


– Једина шанса за Србију је да одустане од Европске уније. Нама требају европске вредности, а ЕУ није оно што је некада била, нити оно што на папиру о њој стоји. Нама треба департизована Србија, добра привреда, и да не живимо од помоћи ЕУ. Докле год живимо од њихове помоћи, бићемо полигон за извоз њихових криза и шовинизама.

* Шта мислите о „моделу две Немачке“ који се предлаже као решење за Косово?


– Није ми јасно да ли Берлин има тако лоше, потцењивачко мишљење о нама, или ови поступци показују какво ми мишљење треба да имамо о њима. Нуде нам модел и намећу стандарде старе тридесет година, из времена хладног рата. Да ли је то европска будућност? И чему уопште преговори? У постепеном приморавању Србије да прихвати наметнута решења: независност Косова без било каквих уступака, независност Црне Горе без права српског народа, реинтеграција Сремско-барањске области без испуњења за Србе важних одредби Ердутског споразума… Политику попуштања и националног понижења треба што пре прекинути.


ФБ Репортер


Припремиле: КМ Новине

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине