Вести:

четвртак, 21. мај 2015.

Брачни пар са КиМ тестаментом оставио милион долара Институту за мајку и дете!

четвртак, 21. мај 2015. | КМ новине 0

Покојни брачни пар Ђуро и Илинка Трифуновић пореклом са Косова и Метохије, а који су живели у Канади, тестаментом су Институту за мајку и дете оставили милион канадских долара. 


Почетком ове године, дечију болницу у Београду контактирала је адвокатска канцеларија из Канаде коју су Трифуновићи ангажовали за реализацију њихових жеља. У цео процес се укључила и њихова рођака која живи у Београду и која је заједно са осталим потомцима одлучила да новац добије баш Институт за мајку и дете.

Директор ове здравствене установе др Радоје Симић каже да је чин брачног пара Трифуновић за поштовање.

"То је чин без преседана. Тако нешто се није догодило, бар у последњих 30 година колико сам ја у здравству", објашњава др Радоје Симић.

Он каже да је уплаћен први део донације у износу од 424.000 евра и да је већ размотрено у договору са чланом породице Трифуновић из Београда шта су приоритети и где ће новац бити уложен.

"План је да се реновира трећи спрат наше болнице са три одељења на којима се лече тешки болесници са ретким болестима. Та одељења ће бити и опремљена. Реконструисаћемо три лабораторије, за урођене поремећаје метаболизма, микробиологију и патологију", објашњава директор Института за мајку и дете. Између осталог биће купљен и апарат артроскоп а план је да се купи и опрема за одељења интезивне неге.

План набавке треба да одобри Управни одбор Института за мајку и дете који ће о томе одлучивати сутра.

"Све ће бити транспарентно, ићи ће све преко јавних набавки уз одобрење Управног одбора и члана породице Трифуновић који ће имати потпуни увид у све што се буде радило", каже др Радоје Симић. 


Извор: Новости


Припремиле: КМ Новине

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине