Вести:

среда, 27. мај 2015.

Албанци нису дошли: Ђурић се сикира за Бриселски его...

среда, 27. мај 2015. | КМ новине 0

Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију и шеф преговарачког тима Београда са Приштином Марко Ђурић потврдио је да представници Шиптарских сепаратиста са Косова нису присуствовали јучерашњој рунди преговора у Бриселу и нагласио да то представља непоштовање и увреду домаћина.

Забринут за бриселског домаћина а на Србе са КиМ шаље обезбеђење чим зину.
Ђурић је прецизирао да је тзв. "влада" самопроглашеног Косова, уместо тзв. "вицепремијера" Едите Тахири, у Брисел послала искључиво "представнике Срба" у тамошњим "институцијама" и тако покушала да избегне дијалог о фамозној заједници српских општина, преносе београдски медији.

"Уместо уобичајене форме дијалога, делегација званичног Београда је провела неколико сати у седишту Европске службе за спољне послове са блиским сарадницима шефа европске дипломатије Федерике Могерини, која је покровитељ дијалога", навео је Ђурић.

Он је напоменуо да је, ипак, задовољан резултатом боравка у Бриселу, јер су стручњаци Европске службе са много разумевања саслушали ставове српске стране о будућој структури и овлаштењима заједнице српских општина.

Ђурић је најавио да ће разговори бити настављени данас.



Извор: Фронтал.рс
Припремиле: КМ Новине

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине