Вести:

уторак, 5. мај 2015.

С+С+С+С=ЗС

уторак, 5. мај 2015. | КМ новине 0

Свакодневно читам и слушам шта раде велике земље и којем блоку се ми морамо приклонити.



Звучне речи као "Европа нема алтернативу"или "Уласком у НАТО би нам почело тећи мед и меко", или шта ти ја знам шта већ не.

За мене, једног средње образованог Србина, патриоту, то
су небулозе. Сањарења, или смишљене и добро плаћене пароле које се морају сервирати српском народу. Ништа друго и ништа добро нам не би донело.


Моје схватање успјеха, препорода, је у нама самима. Србин да купи од Србина који производи, Србин да ради за Србина, Србин да уради
Србину оно што треба Србину, Србин да чита оно што пише Србин, Србина да учи Србин, Србин да слика за Србина, Србин да пјева Србину, итд., итд... Многи ће рећи утопија, а кад их питаш зашто одговор гласи "ето зато"! Одговор без одговора.


Српска дијаспоракоја нам је у најтежим тренутцима увјек била при руци, могла би или морала би да искористи своја знања и искуства и да помоћу, а данас су могућности огромне, упосли
Србе у домовини.


Изгледа као бајка, све ово што пишем. Али морате признати да је та бајка може постати и стварност.


За препород србског народа помоћу
Срба, потребно је да се укључе све институције од значаја за Србски народ. Црква, Србска академија наука, Влада, сви политичари просрпски орјентисани, јавне личности, дијаспора, умни Срби, Срби од струке и знања, сви Срби који се осјећају као Срби.


Да треба времена да би се осјетило побољшање, сигурно треба. Да ће бити невјерних Тома, и те колико, али да би се временом сви хватали у то српско коло, то је сто посто.


Што се тиче страних земаља и других народа, и ту постоји рјешење. Климати главом, смјех на лице, и по своме. Ту нема пуно памети све се зна. Зна се ко нам је пријатељ ко није и невидим ту неке проблеме. Са капиталом који српски народ поседује широм планете, и оним у домовини који је још преостао, за кратко врјеме били би рај на земаљској кугли.


Србин Србину за Србина са Србином код Србина.

Са свима се у коло, али опрезно, хватати али само за српски појас нешто задјенути а не као до сад другом појас китити.


Ја то зовем ЗАЈЕДНИЦА СРБА!


Имамо ми шта направити од свога. Имамо ми и шта смислити и измислити. И не сумњам да би за кратко врјеме имали и шта другима и продати. Генерације које би се рађале васпитаване у том духу, биле би још моћније и јаче. Сваки долар, евро, јен, рубља и сваки други новац завршавао би на српској земљи.


Стварали би друштво, српско друштво!

А ми заслужујемо такво друштво.


Ја своје рекох по милионити пут, и све се надам да неће бити као што је код нас
Срба данас. Не може то, а кад питаш зашто, одговор је зато. Одговор без одговора.


САМО СРБИН СРБИНА СПАСАВА; ја тако читам четри С и само тако ми можемо неправде исправити и своје повратити.


НИКО ДРУГИ НЕЋЕ ДОЋИ ДА ТО УРАДИ УМЈЕСТО НАС, У ТО САМ СИГУРАН!

Бог са цјелим српским родом браћо и сестре!



Пише: "Борац Републике Српске"


 Припремиле: КМ Новине

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине