Вести:

субота, 09. мај 2015.

У Куманову се воде борбе између полиције и ''недифисаних група'' (ВИДЕО)

субота, 09. мај 2015. | КМ новине 0


У 4.00 сата јутрос у Куманову је започеча пуцњава полиције са униформисаним али "неидентификованим" групама у делу града "Дивно насеље". Има рањених.Полиција се сукобила са око 70 наоружаних лица. Према незваничним сазнањима има рањених од којих су неки санирани у скопској болници. Од јутрос се грађанима не дозвољава да напустају своје домове и да се задржавају у центру града у чијој близини је ово насеље.

У Куманову се чују пуцњи а хеликоптери надлећу град. Тренутну су сукоби утишани а град су блокирале специјалне јединице македонске полиције. За сада нема званичних информација о овим догађајима.Синоћ је објављена информација да је примећено петнаестак наоружаних лица и да се очекује напад на полицијску станицу.


Неки од локалних шиптарских медија јављају да је до сукоба дошло у насељу претежна настањеном албанским живљем. Шиптарски портали апелују на грађане да не "наседају на провокације албанских непријатеља" и да остану у својим кућама.

(Курир.мк)


Припремиле: КМ Новине

Share/Bookmark

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.