Вести:

недеља, 24. мај 2015.

Јел вам сад јасно? Власт из БГ-а потпуно издала (ФОТО)

недеља, 24. мај 2015. | КМ новине 0

Издаја је обелодањена и више нико не може да каже да тога није свестан или да жели да верује да није баш тако јер - баш је тако! представници српске власти издали су како никада нико у историји није и то раде већ дужи период. као резултат - масовно исељавање Срба са КиМ.

"Кућа на продају" Фото: Иван Максимовић / КМ Новине
Срби са севера Косова, и то они који су лагали себе или сулудо веровали у нешто добро, постали су свесни чињенице да ће Заједница српских општина имати симболична обележја, а пропала су и уверавања Београда о српском електро-енергетском предузећу са седиштем у Зубином Потоку.

Марко Ђурић, директор Канцеларије за Косово и Метохију, поручио је на изненадном састанку са челним људима општина са севера Косова да Срби струју морају да плаћају предузећу које ту струју и дистрибуише, а то је шиптарска фирма.

Такође, како су Срни потврдили извори са састанка, Београд тражи од Срба са севера да делегирају представнике на завршне разговоре у Бриселу, што је међу Србима протумачено као "прање руку" и довођење те популације пред свршен чин.

Срби са севера, након што је тек мали део њих изашао на изборе за парламент самопроглашеног "Косова", и то под притиском српске власти из Београда оружано помогнутој жандармеријом, те након предаје правосуђа у руке Приштине, сада закључују да је ЗСО био тек мамац за "реинтеграцију" у органе самопроглашеног Косова.


Северним српским општинама власти у Београду обећавале су јавно да ће ЗСО имати извршна овлашћења и да ће са изласком на изборе, које је расписала председник самопрокламованог Косова Атифете Јахјага, почети да се стварају контуре самосталног српског ентитета, по угледу на Републику Српску. То је и тада била прилично неумесна идеја јер зашто би сте изашли из оквира своје државе да би сте у непријатељској средини стварали нову територију и борили се њен опстанак?



Политичари из Београда долазили су и поручивали: "Данас гласамо Српску - сутра градимо Републику Српску" што су Вулин и Дачић више пута изговарали, а сада је сигурно да ће ЗСО имати тек консултативна овлаштења, односно да ће бити параван за могућност опстанка Срба на КиМ.

Едита Тахири, шеф преговарачког тима Приштине, чије се изјаве о резултатима преговора у Бриселу увек показују као тачне, изјавила је да "ЗСО никада неће изаћи ван уставног оквира и закона Косова". То је усоталом и Вулин најављивао незивајући "законе" шиптарских сепаратиста "косовским" али не "законима тзв републике Косово".


Тахиријева поручује Србима да се решења која у њихово име намећу преговарачи из Београда заснивају искључиво на испуњавању услова за улазак Србије у ЕУ.

Она је пре три месеца позивала одборнике и градоначелнике четири српске општине са севера Покрајине да не слушају Београд који им саветује да не усвајају буџете усклађене са законима самопроглашеног Косова.

Недавно су њене тврдње добиле потврду - скупштине Зубиног Потока, Звечана, Северне Косовске Митровице и Лепосавића морале су да усвоје буџете у потпуности усклађене са финансијском и фискалном политиком министарства финансија самопроглашеног Косова.

Нема ништа ни од обећаних редовних заседања чланица ЗСО једном недељно.



Више од месец дана нико од званичника Београда, ако се изузму анонимни саветници директора Ђурића, није посетио Космет јужно од Ибра, иако се у том периоду догодило десетак напада на Србе.

На потезу Грачаница - Лапље Село - Ливађе, атару који представља благо за пољопривредне произвођаче, а где су власници искључиво Срби, нема више ни метра земље на којем није истакнут натпис: "На продају".




На парцелама које су засејане пшеницом ничу бордели и индустријски објекти чији власници, Албанци не питају за цену ара.
Нема више никога ко би преосталим Србима у централном Косову поручио да не продају имовину.

Како опоро рече афористичар: "Оно што је договорено на Кнежевој вечери, пропало је на `Молитвеном доручку`". 



(Срна)

Припремиле: КМ Новине

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине