Вести:

субота, 9. мај 2015.

Градска власт у Нишу осрамотила жртве НАТО агресије на дан страдања

субота, 9. мај 2015. | КМ новине 0

Полтрони српске власти и представници владајућег режима у Нишу јавно и документовано осрамотили невине жртве НАТО агресије.

Споменик НАТО жртвама у Нишу. Фото: Вукадин Димитријевић

Поводом обележавања страдања српског народа у Нишу под "тепихом" касетних бомби док су били на пијаци, у двориштима, на улици... Нишлија Вукадин Димитријевић је реаговао на друштвеним мрежама ојађен понижавајућим и увредљивим односом градских власти и режима према жртвама на годишњицу њиховог убиства. Ово је његово писмо:

Јуче је у Нишу владајући режим положио венве на споменик жртвама НАТО бомбардовања 7. маја 1999. године.

Главну улогу у овој "тужној" поворци имао је јуловац - највећи полтрон, увлакач и "дрвени адвокат" Александра Вучића. За њим у "тужној" поворци били су градски челници из Вучићеве странке. Поменувши погинуле нико од њих се не усуди да јавно осуди и жигоше овај стравичан злочин. Да се не би замерили налогодавцима из САД и НАТО пакта.

Агресију над Србијом, зверско убијање и рушење нису смели да назову правим именом. Ратни злочин и злочин над цивилним становништвом употребом забрањеног оружја.

Стидљиво су изговорили да је то само био бесмислени рат.

Који цинизам и омаловажавање невиних жртава; Криминалци из САД и НАТО пакта су починили незапамћени злочин над цивилним становништвом.



Ми, грађани Ниша, тај злочин нећемо заборавити а ови љигавци и полтрони који јуче понизише невине жртве ускоро ће на буњиште историје. Њих се нико неће сећати.

Присећајући се и обележавајући тај дан на свој начин, објављивањем фотографија страдалих у том гнусном злочину, Димитријевић је на тај дан написао:

Пре 16 гдина освануо је леп пролећни дан и људи су кренули својим пословима. Неки су тог 7. маја пошли на главну нишку пијацу. У 11.20 часова, криминалци из НАТО алијансе су изнад шуматовачке улице расејали товар касетних бомби (које су по ратним конвенцијама забрањене) и у неколик осекунди се створио пакао у овој и суседним улицама. Од експлозије касетних бомби на лицу места је убијено 11 грађана Ниша који су се тог тренутка затекли на улици. Невини људи су зверски побијени не схвативши шта их је задесило тог момента. Нажалост нико до данас није прозван нити је позван да одговара за ове гнусне злочине. Иако су починиоци ови злочина познати.

Садашњи, а и претходни режими у Србији, издали су ове жртве а и саму Србију.

Они који су убијали невине цивиле широм Србије и рушили Србију, данас су највећи пријатељи српском режиму. Рећим се отргао од народа и све што раде раде на штету српског народа. Народ се у Србији ни за шта не пита и почело је да се љуља и комеша. И ускоро ће се дићи и кука и мотика и кад се покрене то више неће моћи нико да контролише.



Вукадин Димитријевић је нишлија који готово свакодневно подсећа на страдање и жртве српског народа. Његова упорност већ наилази на поштовање и све је више оних који се одлучују на трезвено сагледавање стања у коме се држава налази. Туђи страхови га се не тичу, већ само туђе страдање, које када га пратите и присећате се, престаје да буде туђе и схватате да је то и ваше страдање.

Вукадин Димитријевић
Фотографијама и чињеницама о догађајима који су се не тако давно збили, чији је сведок и лично је документовао већи део злочина НАТО агресора у Србији, пре свега у Нишу, непрестано подсећа али и упозорава да проевропски правац, посебно било која врста војног партнерства са НАТО пактом, не може донети ништа добро српском народу - жртви тих злочинаца. Пристајање на то лажно пријатељство, а у ствари слуганство до издисаја, донеће само срамоту коју нико и ништа кроз векове неће моћи да сперу са образа српског народа.



Припремиле: КМ Новине

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине