Вести:

уторак, 21. април 2015.

'УЋК' преговара у Бриселу, убија у Македонији

уторак, 21. април 2015. | КМ новине 0

Док се српски политичари састају у Бриселу са вођамама терористичке УЋК, тај покрет и даље прети убиствима, извршава оружане нападе.




Македонска полиција је јавила да је око 40 добро наоружаних и маскираних људи с обележјима терористичке ОВК, у ноћи између понедељка и уторка, упало у караулу "Гошинце" на граници између Македоније и Косова и Метохије. Тада су везали и тукли полицајце и све то снимили камером.

Они су заробили четири полицајаца, рекао је помоћник министра унутрашњих послова Иво Котевски.

"Преко преводиоца који је говорио лош македонски, водич групе се обратио полицајцима речима - ми смо ОВК, ни (вођа албанске партије која је у влади Али) Ахмети ни (премијер Никола) Груевски не може да вас спаси. Ми хоћемо нашу државу и не желимо никакве охридске преговоре", казао је Котевски.

Српска полиција је знала како са терористима.
Он је додао да су терористи заробљеним полицајцима узели оружје, мобилне телефоне и радиовезе и дали им 30 минута да пешице напусте караулу, претећи им да ће, ако крену раније или неко од њих остане у караули, бити ликвидирани.

Терористичка група је према првим сазнањима и оперативним информација у Македонију ушла с Косова и Метохију чију је лажну иквази "независност" ове, од НАТО-а окупиране српске територије, македонска власт признала.

Међутим, одмах су уследили напади про-западних странака, разних НВО као и припадника илегалних, парамилитарних покрета шиптарских сепаратиста који тврде да желе мир. Истим оним речником којим су скривали своје намере пред почетак масовних терористичких напада на српску полицију, цивиле и војску. Тако је бивши члан тзв. "Ослободилачке народне армије" (ОНА) Абедин Зимбери, који живи у Липковском региону, каже да на том подручју нема никаквих наоружаних лица, објавио је амреички Радио Слободна Европа на македонском језику.

"Планирање сценарија"
"Ја сам одатле и гледам људе како нормално живе, нема никаквих инцидената", рекао је Зимбери. Сигурно се планира некакав сценарио како би се пажња грађана скренула са онога што се у Македонији дешава и покушава се да спасе што се спасити да. Тврдим да им то неће успети због тога што грађани не желе рат, желе мир, перспективу, желе да раде, да живе", рекао је Зимбери.

Да је напад у селу Гошнице извршен с Косова измишљотина Груевског, тврди и шиптарски медиј са КиМ "Индексонлине".

Албанска партија ДУИ, чланица владајуће коалиције у Македонији, саопштила је да инцидент у Гошинцу штети агенди Албанаца. ДУИ позива грађане да не брину и да не наседају на провокације, а од надлежних траже да преузму одговорност и да грађанима гарантују безбедност као и да што брже расветле овај случај.

Локално становништво, пак, тврди да за њих инцидент није изненађење пошто се, кажу такорећи целог месеца тим крајем "кретала велика група непознатих људи вршећи одређене притиске".

Иначе, караула Гошинце налази се изнад Куманова, на граници са Косовом. У непосредној близини је и караула Танушевци, а реч је о двема тачкама које су прве нападнуте 2001. када су чланови ОВК-а на том подручју прогласили слободну територију.


Истовремено, представници шиптарских власти и тзв "владе Косова" недавно су обелоданили вест да је више стотина Шиптара са Косова терористима исламске државе у Сирији и Ираку.

Прошле године ухапшено неколико десетина шиптара, међу којима су били и имами, под сумњом да су учествовали у борбама у Сирији и Ираку пружајуци подршку Исламској држави и ал-Нусри, међународно познатим као терористичке организације. Већина њих је међутим ослобођена.

Вођа шиптарских сепаратиста и милитантних терориста са КиМ, Хашим Тачи, данашњи члан некакве шиптарске "владе" недавно је позван у Београд на конференцију за разматрање будућности овог дела Балкана и са идејом како "заједно можемо боље". Све то одиграва се под патронатом велике Британије, САД  и ЕУ.


На преговорима у Бриселу све како ваља...

Ваљда ће ускоро доћи време да се и народ, интелигенција и политичари отрезне од пропасти које нуди Европска унија и Запад и окренути се истинским проблемима и борби против тероризма и милитантног екстремизма иначе страних аутохтоном, православном народу са ових простора.



Припремиле: КМ Новине

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине