Вести:

четвртак, 16. април 2015.

Дачић ''потврдио'' да се против Тачија не води истрага иако је већ осуђен у одсуству?

четвртак, 16. април 2015. | КМ новине 0

Из врло истумбаног текста листа "Политика" који покушава да одгонетне хоће ли Тачи ићи у Београд или не, наслућује се невероватно откриће. Против осуђеног ратног злочинца у бекству, Хашима Tачија у Србији се не води никакав судкси поступак!

Хашим Тачи - "срце од човека"...
Новинари су више пута питали Ивицу Дачића хоће ли такозвани "министар иностраних послова" шиптарских сепаратиста са КиМ, Хашим Тачи, доћи у Београд или не али на она најважнија питања он је одбио да одговори.

Добацујући новинарима како нема потребе да Тачи долази у Београд Дачић је то више пута поновио а једном и искористио како би избегао да одговори на питање: да ли Тачијев долазак може да представља неки проблем и да ли се против њега води неки истражни поступак? 

Одбијање да одговори на то питање је у ствари крајње озбиљан инцидент.

Чак и да се поступак води а да је овим избегнута "непријатна ситуација" којом би се представници издајничке власти у Србији довели осветљујући народу своју "политику", то се може сматрати капитулацијом, предајом, саучесништвом у тероризму који је Тачи спроводио како би до овог циља и дошао. Највећа трагедија и иронија у свему томе јесте што на тај начин бивши министар полиције узима и учешће и кривицу, не само прикривањем већ и прихватањем, у убиству српских полицајаца са КиМ од стране шиптарских терориста. И та, као и друга монструозна убиства српских и неалбанских цивила на КиМ, Дачић је свео на ранг "политчких средстава".

Он је додао да су "две стране" урадиле доста корака у нормализацији односа, на начин који је био међусобно договорен, али да ово није било договорено.

Дође ми да вриснем твоје име... Хумани однос министра полиције Србије, Дачића, према осуђеном терористи у бекству, хашиму Тачију, под међународним надгледањем.



„Ово је једнострана организација од стране НВО, а тако озбиљна питања се не могу спроводити без државних органа”, рекао је српски министар, наводи Политика.

Упитан да ли ће српска полиција Тачију, уколико ипак дође, гарантовати безбедност, он је узвратио питањем:

„Не мислите ваљда стварно да ће да дође без договора са српском владом”?

Не, господине Дачићу, не мислимо. Напротив, врло добро знамо да је српска Влада та која предводи све остале па и овај срамни потез понижавања српских жртава, прогнаних са КиМ и српског народа уопште.

Схвативши да овакав потез није био мудар, српска власт је иступила у јавност изјавом "надлежног" господина Векарића, Тужиоца за ратне злочине који ни једног злочинца за злочине над Србима до сада није осудио.

Тако је, готово 12 сати касније, путем државних и прозападних медија, изјавио да би Хашим Тачи могао да буде и ухапшен.

"Истрага о Тачију је у прекиду, јер је недоступан српским истражним органима. Централа Интерпола јесте стопирала важење потернице за Тачијем у другим земљама уз образложење да је реч о највишим албанским функционерима. Међутим, у Србији је на снази, тако да ако овде дође можемо да га ухапсимо", рекао је Вукчевић за "Блиц".

Што би народ рекао "могу да га ухвате"...

Ако је Интерпол стопирао пресуду одакле позивање на било какво право и закон те Међународне заједнице да се са терористима воде преговори? Ко је онда починио највеће безакоње, они који су нас бомбардовали и сатанизовали зарад отимања Косова и Метохије или српска власт и јадно Тужилаштво за ратне злочине који су такве "политичаре" прихватили за саговорнике и пристали на игру која ће сва бити у корист тих терориста?

На ово питање је већ одавно одговорено. Такође је Политика писала крајем децембра 2010. године да је Међународна потерница за Тачијем је у тајности укинута, а да никада није обелодањено зашто и на чији захтев.

Окружни суд у Приштини је 11. јула 1997. Тачија прогласио кривим и у одсуству осудио на 10 година затвора. По тој пресуди, Тачи је после војне обуке у Албанији, са припадницима армије Албаније и под командом њених старешина, на подручју Србице формирао непријатељско терористичко удружење, као део терористичке организације ОВК.

Руке им крваве... а нису ломили чаше.
Суд је утврдио да је Тачи био међу организаторима напада ватреним оружјем и бомбама на објекте, возила и припаднике полиције, војске и избегличке кампове 1993. на подручју Глоговца у којима су убијена четири и рањена три полицајца, док је покушано убиство још 16 људи.

ОВК у међувремену волшебно нестаје са списка терористичких организација уз подршку моћних западних ментора, а Тачи стиче ратни надимак „Змија” и постаје миљеник Вашингтона: на велика врата ступа на политичку сцену као штићеник Медлин Олбрајт и Ричарда Холбрука.

Ратни злочинац и вођа шиптарских терориста Хашим Тачи примио је позив од "НВО" која се финасира из истих извора као и Влада Србије, Тужилаштво за ратне злочине, шиптарски сепаратисти на КиМ и фашисти у бившој Украјини. Од америчке, британске и немачке Владе као и од њихових "фондова за равој демократије" који иза себе једино остављају ропство, пустош и све оно што је својевремено и фашизам остављао.




Припремиле: КМ Новине

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине