Вести:

петак, 24. април 2015.

Шта би било кад би се „ујединили“ Срби и Немци?

петак, 24. април 2015. | КМ новине 0

Од српских „патриота“, посебно оних кафанских, често се може чути како је Бизмарк, „некад давно“ рекао да би Срби и Немци, кад би се ујединили, могли владати светом!

Узалуд прослава победе над фашизмом са макар трачком идеје о уједињењу са Немцима. Илустрација: Слободан Каназир

Од оваквих „мудрих“ изрека редовно ме заболи глава, осетим мучнину и хладно се презнојим. Срби никад нису желели владати светом, а Немце та жеља никад није ни напуштала.

А око чега би се то Срби и Немци могли ујединити?! Загорчали су нам живот кад год им се за то указала прилика! У Првом светском рату починили су над Србима страховите злочине! У Другом, стрељали сто Срба за једног Немца! Деведесетих година прошлог века подржали све српске непријатеље, а затим 1999. учествовали у бомбардовању Србије! И сад нам раде о глави!

Око чега би се онда Срби и Немци могли ујединити? Једино да заједно са њима, ударимо по себи?! „Победили“ би сигурно!

Србине брате, кад те спопадну овакве мисли, умиј се хладном изворском водом да се освестиш и запеваj стару српску песму „Јеремија пали топа“. То је једина песма коју Немци добро разумеју! Превод им није потребан! Ако је не знаш, питај деду! Он сигурно зна! Научи и децу да је певају док их петоколонаши не науче „ Danke Deutschland“!

Ако их не предухитриш, те их науче, онда си га мајци „угасио“ за сва времена! Залуд славиш 70 година победе над фашизмом!




Пише: Слободан Каназир


Припремиле: КМ Новине

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине