Вести:

Friday, April 3, 2015

Словачка ни не помишља да призна лажну државу на тлу Србије

Friday, April 3, 2015 | КМ новине 0

Премијер Словачке Роберт Фицо пренео је у четвртак председнику Владе Србије Александру Вучићу у Братислави да Словачка не мења став о Косову и да неће признати вештачку НАТО творевину на тлу Косова и Метохије.

Премијер Словачке има став и када се не ради о изборима.


Он је додао да ће се ангажовати да се отварање поглавља у приступним преговорима Србије са Европском унијом не условљава прво поглављем о правној држави.

"Поздравио сам конструктивни карактер политике Србије у региону. Поставимо себи питање да ли смо могли пре неколико година да замислимо да Србију посети албански премијер или да српски званичници буду присутни на инаугурацији хрватске председнице", рекао је Фицо на конференцији за новинаре после сусрета са Вучићем.

Двојица премијера су рекла да Србија и Словачка неће признати Косово.

"Помно пратимо развој односа Београда и Приштине, али ни Словачка, као ни Србија, нема разлоге за измену става. Нисмо спремни и нећемо да признамо независност Косова", казао је Фицо.


"Однос Србије се не мења. Разговарамо, увек цемо разговарати али нећемо признати независност Косова", рекао је и Вучић иако га рад владе коју води на терену, прилично демантује наспрам ове изјаве.

Фицо је посебно истакао улогу Србије као фактора стабилизације у региону, као и у Европи током председавања ОЕБС-ом: "Србија игра непроцењиво вредну улогу као председавајућа ОЕБС-а и у вези са врло осетљивим сукобом у Украјини", казао је Фицо.


Извор: Бета


Припремиле: КМ Новине

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.