Вести:

петак, 10. април 2015.

Шиптари без повода изболи српског младића у Косовској Митровици

петак, 10. април 2015. | КМ новине 0

Ножем избоден младић у Косовској Митровици синоћ око 18.00 ч. Напад, без икакавог повода, извршили Шиптари. Младић у стабилном стању али животно угрожен! Велика кривица на Влади Србије.

Споменик "Бели анђео", место напада.


Српског младића (Н.С. 17) у пределу груди избола је група Шиптара која је предвече прешла мост преко Ибра. Они су на главама имали капуљаче што сведочи о унапред планираном убиствујер је младић избоден у пределу грудног коша, тј. плећку, односно - с леђа. Овај напад је, највероватније, извршен са циљем да заплаши Србе и натера их на исељавање јер је за жртву било једино важно да је Србин те је насумично одабран несрећни Н.С. Све се завршило, ипак, само на покушају а српски младић је задобио теже повреде. Лекари кажу да је у стабилном стању али ипак - у животној опасности!

Страже, атроле и обезбеђење моста

У близини моста преко Ибра непрекидно стражаре - са шиптарске стране: Јединице Карабињера, од више припадника ове војне полиције и возила. Често се ту нађе и неко возило КФОР-а. На самом мосту непрекидно се налази једно патролно возило тзв., "косовске полиције" док је најмање једна њихова патрола, често у друштву припадника окупаторских снага, размештена на српској страни града, недалеко од моста. Нико од њих није реаговао јер се напад догодио брзо и без икаквог повода, односно сукоба или свађе потврђено је из службе косовске полиције. Тако су нападачи без икаквих сметњи побегли назад у јужни део града. Осим тога полицајци нису повређеном младићу указали помоћ јер су "били ангажовани на радио вези са колегама из јужног дела града како би починиоци били ухваћени". Нападачи су побегли без проблема као и сваки пут до сада. Ни у једном досадашњем нападу на Србе ни један починилац није приведен.

Поглед на јужну страну града.




Напротив, као што смо недавно писали када је група шиптарске деце напала српску молотовљевим коктелим, на северној страни моста, косовски полицајци су викали на српску децу тражећи да се разиђу "или ће их ухапсити". Тада нису реаговали ни припадници Цивилне заштите пред чијим очима се напад и догодио а о чемо межете прочитати НА ОВОЈ СТРАНИ.

Младић у стабилном стању али животно угрожен

Доктор Саша Димкић рекао је новинарима да је младић смештен на одељење интензивне неге и да је операција обављена.


"Ради се о повредама нанетим оштрим предметом са леђа и то су озбиљне повреде" рекао је хирург и објаснио да је повређена десна страна грудног коша ,десно плућно крила , дијафрагма и јетра".

Лицемерно: Срби у шиптарским "институцијама" траже одговорне

Челници "локалне самоуправе", Александар Спирић и Горан Ракић именовани по "Бриселском споразуму" и под претњама и застрашивањем српских власти над овдашњим Србима да се споразум свакако спроведе, и чије учешће у сепаратисчким структурама јесте главни разлог овакве охрабренсти Шиптара, позвали су на одговорност.

Тражили су да се поднесу кривичне пријаве против косовских полицајаца који су се нашли у тренутку напада на лицу места и били удаљени неколико метара одатле а нису учинили баш ништа.

Директор Владине Канцеларије за Косово и Метохију, чији су припадници обезбеђења из редова жандармерије раније већ претукли једног српског младића, кога су тешких повреда спасили само гости кафића испред кога се напад одиграо због тога што је младић Ђурићу добацио једну погрдну реч ојађен издајничком политиком коју води, изјавио је да је "са неверицом и огорчењем" примио вест о синоћњем нападу.

"Злочин који је изведен на националној основи, на месту које треба да буде симбол мира и које треба и буквално да буде мост помирења и заједништва, узнемирује и потпуно обесхрабрује. У предвечерје највећег хришћанског празника, Васкрса, српском народу на Косову и Метохији се поново шаљу поруке које подсећају на нека лоша, а не тако далека времена", рекао је Ђурић.

Лоше време само може да подсећа на неко друго лоше а не никако на неко добро време. А ово, како данас живе Срби на северу Косова и Метохије, најгоре је време од 1999. године. Опет, захваљујући политици Владе Србије која се спроводи без икаквог пристанка српског народа северно од Ибра а управо од страха да ће овакви напади постати све чешћи и неподношљивији.

Обезбеђење на мосту. Нису се снашли у овом изненадном нападу.



Чињенице указују на директну одговорност Владе Србије

Све на Косову и Метохији указује на директну одговорност Владе Републике Србије која је шиптарске сепаратисте и симпатизере њихових терориста, охрабрила и учинила још одлучнијима у оваквим насртајима на животе овдашњих Срба.

Све је почело да бива нескривено оног тренутка када се Ивица Дачић поносно похвалио како је баш он представнцима ЕУ и Америке, главних ментора шиптарског тероризма на КиМ, предложио да разговарају о статусу. Уследио је Бриселски споразум и сви који су дошли после тога чинили су само веће уступке Шиптарима. тако је инсталиран неуставни, илегални и политичком вољом одобрен административни прелаз са свим одликама класичне царине. То је био први и највећи сигнал из Београда да су Срби на КиМ препуштени шиптарској вољи.

Експресно и нелегално распуштање српске локалне власти изабране по Уставу и законима Р. Србије и расписивање шиптарских избора по законима сепаратистичких "власти" на КиМ, додатно је охрабрило зликовце. То време обележило је често паљење приватних аутомобила, пребијање од стране Владиних, тада Вулинових послушника из редова (опет) жандармерије, подметање експлозивних направа под прозоре и аутомобиле...

Претње губитком посла, социјалне помоћи, било какве подршке...

Сва ова сила требала је да буде избегнута, како су се неки искрено надали, избором Томислава Николића за председника Србије који је, предвођен Вучићем, само учинио да још више буја и узнапредује несрећа Срба на северу КиМ.

Тада су и Спирић и Ракић постали - први, функционер "прелазне" локалне власти која има за улогу постепено узмицање и гашење српских институција у корист оног другог тј., шиптарских квази-институција.

Место на коме се догодио напад тзв., "Парк мира" заправо је њихова идеја, несрећна политичка инсталација која је заменила праву и чврсту барикаду на мосту.

#KM novine, #most, #park mira
Током инсталације "Парка мира"



Наравно, Шиптари су и раније, готово без прекида извршавали нападе, пребијања, убијања, отимачине али - не на северу КиМ. Ту су се Срби организовано, одлучно и компактно бранили деценију и по и Шиптарима овакве ствари ни на крај памети нису падале. Знали су да се не могу поуздати довољно у своје брзе ноге јер је сваки Србин био "обезбеђење" оном другом. За све време постојања високе, бетонске барикаде на том месту није се догодио ни један напад на Србе иако су сви пешаци могли потпуно слободно и несметано да се крећу у било ком правцу! Одмах након инсталирања жардињера и зелене површине на бетонском мосту, за коју је заслужна садашња "локална власт", почели су и напади и сукоби и то већ прво јутро (барикаде су уклоњене у сред ноћи како би се избегао отпор народа). Затим се почело са масовним протестом под називом "Или ви или ми", који је организовала шиптарска илегална "општина" из јужног дела схвативши да жардињере после бетонских блокова од неколико метара, нису никаква препрека. Употребом велике силе окупатор је успео да тај протест стави под контролу.

Међутим, на свим раскрсницама у оклини града, као и у оним срединама где живи већи број Шиптара око Косовске Митровице, никле су такође политичке инсталације "у славу Адема Јашарија" и дугих терориста. То се није десило после постављања бетонске барикаде већ после њеног уклањања који је представљао чин безусловне предаје.

Настављено је са нападима, а провокације су свакодневне.

Колико ће живота коштати Србе из Косовске Митровице политика коју води њихова влада, а под чијом пропагандном кампањом су и сами поклекли и највише гласова на последњим изборима дали управо њима, зависи од свих, не само од једне стране ма ко она била.



Припремиле: КМ Новине

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине