Вести:

уторак, 21. април 2015.

Образложење ослобађајуће пресуде двојици Срба за убиство Е. Зумберија (ВИДЕО, ФОТО)

уторак, 21. април 2015. | КМ новине 0

Радован Радовић и Милован Влашковић ослобођени су оптужби за учешће у убиству Енвера Зумберија, припадника шиптарских јединица које су напале Зубин Поток 2011. године јер је доказана њихова невиност.

Читање пресуде која није ни могла да буде другачија до ослобађајућа.



Еулексов суд састављен од међународних судија и тужилаца као и локалних адвоката који су оптужене бранили, ослободио је у Косовској Митровици двојицу Срба свих 7 тачки оптужнице за учешће у догађајима 2011. године када су шиптарке јединице такозване РОСУ напале Зубин Поток са намером да преузму пуну контролу над прелазима ка централној Србији које је контролисао УНМИК.

Знајући како су Срби јужно од Ибра прошли у местима где је УЋК, и све касније фракције настале из ње, имала контролу то јест да тамо више нема Срба а све српско је уништено, мештани Зубиног Потока су подигли барикаде како би се одбранили, сачували животе и своје породице и домове.


Посебно није било потребно размишљати о самоодбрани јер за све те злочине над Србима нико никада није одговарао. Тада је дошло до пуцњаве у којој је један припадник РОСУ, Енвер Зумбери, рањен а касније и преминуо од задобијених повреда.

За то једно убиство оптужена су шесторица Срба и они су се одмах нашли на интерполовим потерницама. Током времена, иако је Еулекс само једном покушао привођење, оптужени Срби су одлучили да се предају како би скинули наметнути терет са својих и леђа своје породице.

Сумње у исправност Еулексовог суда све време су биле један од најјачих утисака посебно када је Еулекс доносио пресуде кажањавајући Србе за непочињене злочине и често без сведока или довољно доказа. Са друге стране ослобађајуће пресуде или одбијање да се уопште подигну оптужнице против терориста за извршена најтежа кривична дела над Србима, попут крематоријума за Србе у Клечки под управом високог функционера Тачијеве странке Фатмира Љимаја, самог Хашима Тачија или Рамуша Харадинаја.

Такође, чињеница да су за сукобе које су 17. марта 2008. године оптужени Срби иако су нереде изазвале Међународне снаге на КиМ отимајући зграду српским судијама и хапсећи их на њиховим радним местима на дан великог Погрома над Србима, изазива и дан данас велико подозрење према овој мисији.

Чак је и главни судија овог суда јуче рекао да су на пресуду покушавали да утичу медији, политичари и појединци тражећи да ови Срби буду осуђени али да су докази и све чињенице указивале на њихову неумешаност и непостојање било какве везе са овим убиством те су они морали бити ослобођени.

Погледајте видео:


Србе који се налазе на овим потерницама, од којих су јуче двојица ослобођена, пријавили су Срби запослени у локалним шиптарским "институцијама" као и Срби припадници такозване косовске полиције, верују становници Зубиног Потока који тврде да су довољно упућени у овај велики догађај у једном малом месту.


Пред изрицање пресуде.

Главни Еулексов судија у овом процесу

Испред ОСЦЕ-а, Еулекса

Главна тужитељка у овом процесу која је по сваку цену желела казну за оптужене упркос апсолутном недостатку доказа, Иди Амин, долази из Индије. Крава се у Индији сматра светом животињом.

Кип испред зграде Суда коју је Међународна заједница, уз употребу силе и оружја, окупирала 17. фебруара 2008-е године.


Припремиле: КМ Новине

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине