Вести:

Sunday, April 19, 2015

Чудо у Љуљацима на Васкрс!

Sunday, April 19, 2015 | КМ новине 0

Током Богослужења у Љуљацима, манастиру Епархије рашко - призренске у Егзилу, десило се чудо слично силаску Благодатног огња.

Током службе када се догодило чудо. Фото: ЕРП у ЕгзилуБлагодатни огањ представља пламен који се чудесно појављује на Светом Гробу, у Јерусалиму на богослужењу Велике суботе, увек и једино уочи православног Васкрса.

Богослужење Велике суботе у храму Светог Гроба (црква Васкрсења Христовог) литургијски подсећа на догађаје Христовог страдања, погреба и сахране. Уједно представља и увод у Његово Васкрсење.

Током Богослужења у Љуљацима, како је то одређено на великом ходу, носе се трикирије (три свеће на једном држачу) и дикирије (две свеће). Током хода детету које је носило дикирије једна од свећа се угасила. Дечак је кренуо према ономе који је носио трикирије, да поново запали свећу. Пре него што је и пришао, зачује се некакав звук и свећа се у том тренутку сама запалила.

Монаштво које не говори олако о чудима сагласно је да ово јесте и да се о овоме може говорити као о чуду Божијем.

Ово није прво чудо које се десило у овом манастиру. Након мироточења иконе светог Василија Острошког процветале су и потпуно суве гранчице пред иконом Мајке Божије и ако одсечене и суве оне су непрестано цветале од јуна до новембра месеца.Манастир Епархије Рашко - призренске у Егзилу, који се налази у Љуљацима, посвећен је празнику Зачећа Светог Јована Крститеља и Претече Господњег.Припремиле: КМ Новине

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.