Вести:

субота, 4. април 2015.

Српска листа Црне Горе и ДСС у Косовској Митровици против Брисела (видео)

субота, 4. април 2015. | КМ новине 0

Српска листа Црне Горе и општински одбор ДСС-а одржали су заједничку конференцију за новинаре у Косовској Митровици одакле су поручили да ће се убудуће међусобно још јаче подржавати и сарађивати у борби за пуну државност Србије на етничким српским просторима.

Јакшић, Минић, Дедеић у Косовској Митровици


На овој конференцији осуђено је потписивање Бриселског споразума због његових последица које су оцењене као катастрофалне по Србе на Косову и Метохији али и по државу Србију.

Добрило Дедеић, председник Српске листе Црне Горе навео је да су Срби у тој новонасталој држави били против одвајања од матице Србије као и да се противе евро интеграцијама ове бивше југословенске републике и њеном приступању НАТО пакту.

Дедеић је поручио да је "већина Срба из Црне Горе, који интегралистички размишљају, уз свој народ на Косову и Метохији у њиховој борби да одбране и сачувају овај неодвојиви део државе Србије".



"Када би политичка елита у Црној Гори, преточила вољу грађана српске националности, онда би судбина српског народа сасвим другачије изгледала. Конкретно, већина Срба у ЦГ је русофилски расположена и тешко да ћете наћи некога ко афирмативно размишља о НАТО-у или о Европској унији" рекао је Дедеић.



Из Демократске странке Србије и њеног дела на Косову и Метохији наводе да подржавају све Србе који разумеју проблем својих сународника у покрајини као и све оне који се противе сарадњи са НАТО пактом и Европском унијом.

"Мене посебно радује што је Српска листа у Црној Гори, и не само тамо већ и у Републици Српској, једина политичка странка која осуђује такозвани Бриселски споразум" истакао је члан председништва ДСС-а Марко Јакшић.



"Дешава се демонтирање и растурање српских институција на овом простору које ће се наставити следеће, 2016. године са просветом и здравством. А најгора трагедија за српски народ и државу је та што српска власт ни најмање не поштује Устав" оценио је Јакшић.



Током овог сусрета у Косовској Митровици потписан је и заједнички споразум између члана председништва ДСС-а Марка Јакшића и председника Српске листе Црне Горе Добрила Дедеића о међусобној сарадњи и даљој подршци а против неуставног Бриселског споразума и сарадње са НАТО пактом.


Припремиле: КМ Новине
 

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине