Вести:

субота, 7. март 2015.

Шиптарски тзв ''Трибунал за ратне злочине УЋК'' судиће Србима!

субота, 7. март 2015. | КМ новине 0

Такозвани ''Специјални суд за ратне злочине'' на Косову и Метохији, највероватније замка и за Србе.

Одбрана од тероризма злочин у сопственој држави


Иако је тзв "Специјални међународни суд за ратне злочине на Косову" најављен као трибунал пред којим ће се процесуирали припадници терористичке ОВК, постоје индиције да би на његовој оптуженичкој клупи могли да се нађу и Срби!
О овој опцији се све више шушка у дипломатским салонима, иако у српском Тужилаштву за ратне злочине тврде да ће се Суд бавити злочинима терориста из ОВК.

Ипак, како преносе извори "Вечерњих новости", надлежност суда неће бити по етничком, већ по територијалном принципу. Због тога се може очекивати да се међу оптуженима нађу и Срби уколико буде доказа да су починили ратне злочине 1998. и 1999. године.

Ову тезу која се увелико провлачи међу страним мисијама на КиМ потврђује и Душан Јањић, спонзорисани заступник западњачких интереса у Србији под плаштом "демократије" из "Форума за етничке односе":


- Пред Специјални суд на Косову могли би да стигну и предмети генерала Љубише Диковића и Момира Стојановића, уколико пре почетка рада те инстанце наш правосудни систем не буде почео да ради на та два случаја. Не треба заборавити да мандат Еулекса истиче у јуну 2016. и да је питање хоће ли се продуживати. Ако не буде пролонгиран, предмети којима су се бавили Унмик, а потом и Еулекс и међу којима је око двадесетак против Срба, пренеће се у овај нови суд - каже Јањић.

Protected Photo WidgetОпасност и да припадници српске полиције и војске, који су државу бранили, буду на потерницама.

Према изворима "Новости" из седишта европске дипломатије, међутим, рад Специјалног суда требало би да се базира на извештају Дика Мартија Савету Европе о трговини органима, а на основу кога је започела истрага главног тужиоца Еулекса Џона Клинта Вилијамсона.

Из Канцеларије за КиМ "Новостима" је пренето да је Влади Србије од стране међународне заједнице речено да ће се Специјални суд када буде основан бавити искључиво злочинима ОВК.

Како се Међународна заједница односила према Србима са Косова и Метохије најбоље говоре српска разорена гробља, порушене стотине светиња, побијено и киднаповано преко 2000 људи, протерано преко 250 хиљада у једном даху а затим још више десетина принуђено да прода имања или се тек тако одсели са Косова и Метохија. Та Међународна заједница, иницијатор сукоба, подржавалац напада на српску полицију, војску и цивиле, креатор немогућег документа у Рамбујеу, творац непостојећег масакра над Шиптарима у Рачку, учесник у трговини органима киднапованих Срба и незаинтересованост за било какав вид правде према Србима, тврди да ће овај "Суд" бити објективан. Гаранције за то, осим њихове прошлости и односа према нама, за сада нема.


Извор: Новости

Припремиле: КМ Новине

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине