Вести:

субота, 7. март 2015.

После намештене ослобађајуће пресуде Љимају сада га ослобађају и медији!

субота, 7. март 2015. | КМ новине 0

Намештене пресуде Љимају, којима се ослобађа кривице за злочине које је починио над Србима у Клечки, данас понављају и медији.

#km novine, #kosovo,
Страни новинари деле радост са терористима у Клечки
На племенски организованом Коову и Метохији, као што смо више пута до сада видели, могуће је наместити баш све.

Данас се намешта ослобађајућа пресуда Љимају и то у медијима после оне, исто тако намештене пред квази - судовима ЕУ.

Српски медији данас преносе како је пресуду за Љимаја тражио лично Хашим Тачи и његова странка због надмоћи над политичким коалиционим партнером и ништа више.

Зар заиста неко може да поверује у то? Као да сам Љимај не зна много тога о Тачију чиме би му исто тако или још више загорчао живот. Они се међусобно не могу завадити због свега тога што један о другоме знају ма каква да је власт у питању јер у таквом случају пад једног обавезно са собом повлачи оног другог.

Фатмир Љимај / Фото: Ројтерс
Такође се покушава спиновање на рачун Еулекса. Та мисија је искомпромитована, корумпирана и криминалана. Свима је јасно да она са правом нема ништа већ је ту да штити шиптарске терористе. Баш због тога, јер делује убедљивије да је покварени Еулекс наводно хтео да намести пресуду ономе ко је спаљивао живе Србе у Клечки!

Тако чак и РТС преноси наводе шиптарског листа "Коха диторе": Соарес је, према наводима листа, чак најавио својим колегама у Еулексу да жели да осуди Љимаја, и пре него што је узео предмет у разматрање.

Лист даље наводи да званичнику Еулекса, који је тражио анонимност за изношење података о намери за пресуду Љимају, није пружена безбедност.

Коха Диторе тврди да има снимак на коме се види разговор двојице припадника Еулекса. Један од њих је претходно послао неколико мејлова како би обавестио надлежне да председник судског већа Мануиел Суарес планира да по сваку цену осуди оптужене у случају Клечка, на челу са Фатмиром Љимајем.

Дакле, овај лист, понављамо, тврди да има снимак али снимак никоме и нигде не показује. Како онда невидљиви снимак, у тако озбиљном случају као што је крематоријум Клечка за Србе, може медијима ваљан доказ? Како једна таква реченица може задовољити сву правду за којом вапе спаљивани, касапљени Срби у кречани у Клечки? Не само то, медији без иједног доказа сваљују кривицу на судију Еулекса како је он покварен јер је унапред хтео да осуди Љимаја!

Чак и да имају такав снимак, постоји један који још јасније и недвосмислено потврђује да је Љимај крив за злочине над Србима у Клечки, а то је овај снимак у коме сведок, починилац злочина, изговара име Фатмира Љимаја:



Злочин


Припадници албанске терористичке ОВК су у току 1997. и 1998. изводили киднаповања цивила и припадника југославенске војске и српске полиције, циивила српске и албанске националности. У периоду од 17. до 22. јула 1998. припадници ОВК су, током напада на село Ораховац, киднаповали и заробили 43 цивила српске националности, које су са још око стотину других заробљених у околним местима одвели према Малишеву, а касније у Клечку, где је била једна од база ОВК. Српски цивили су мучени, а онда стрељани испред стрељачког вода или ликвидирани појединачно ватреним оружјем. Касније су тела паљена у пећи за креч, ради прикривања овог ужасног злочина.


У селу Клечка албански терористи су свакодневно ликвидирали по 10-15 српских цивила и(ли) припадника српских снага безбедности које су живе ухватили.



Фото: Зоран Влашковић


Злочинци (вероватно не сви):

  1. Фатмир Љимај, припадник 121. бригаде ОВК и комадант логора у селу Клечка.
  2. Бехљуљ Љимаји, припадник 121. бригаде ОВК
  3. Арбен Краснићи, припадник 121. бригаде ОВК
  4. Насер Краснићи, припадник 121. бригаде ОВК
  5. Неџим Краснићи, припадник 121. бригаде ОВК
  6. Шабан Шаља, припадник 121. бригаде ОВК
  7. Насер Шаља, припадник 121. бригаде ОВК
  8. Сабит Шаља, припадник 121. бригаде ОВК
  9. Бесим Шурдај, припадник 121. бригаде ОВК
  10. Рефик Мазреку, припадник 121. бригаде ОВК
  11. Љуан Мазреку, припадник 121. бригаде ОВК
  12. Беким Мазреку, припадник 121. бригаде ОВК
  13. Агим Зогај, припадник 121. бригаде ОВК, чувар логора Клечка.


Откривање злочина

Српска полиција је 27. августа 1998. открила злочин у Клечки. Осим делова тела у самом крематоријуму остало је неколико делимично спаљених тела.

„Осуђујем страшни масакр српских цивила почињен од стране албанских терориста. Сједињене Америчке Државе су шокиране бруталностима у селу Клечка. Починиоци морају бити кажњени. САД не подржава оружане акције ОВК и осуђују сваку врсту агресије, као и киднаповање цивила.“ (Кристофер Хил, специјални изасланак САД за СР Југославију)
На крају не само да су их подржали, недавно је и Трејси Џекобсон, шефица америчког Кунзулата у Приштини, изјавила да новооформљени "Суд" постоји како би скинуо љагу са "славне борбе УЋК" а не да би им судио.

Скоро сви представници српске власти и међународне заједнице су осудили ове злочине у селу Клечка, док су албански политичари причали да је то измишљотина, а чак су ишли дотле да су српску полицију оптужили да је логор у селу Клечка под њиховом командом.



Последице

У акцији српске полиције село Клечка је ослобођено 27. јула 1998. док су припадници МУП-а Србије пронашли логор и кречану у коју су бацане српске и албанске жртве од стране ОВК.

Том приликом су ухапшени и Љуан и Беким Мазареку (један од њих говори у овом видео прилогу) 2. августа 1998. године, па су спроведени у истражни затвор у Нишу. Они су ту дочекали 2001. године суђење, када је виши Суд у Нишу донео пресуду за браћу Љуана и Бекима Мазрекуа, сваки по 20 година затвора због тероризма, учешћа у отмицама, мучењу и стрељању српских цивила. а 2002. године су пуштени са 128 других албанских терориста и враћени на Косово и Метохију.

Осим скелета и чаура од метака, на лицу места пронађени су и делови каблова исечених, по свој прилици, са апарата за мужу крава из оближње стаје пољопривредног добра, бодљикавој жици везаној у омчу на којој је пронађен дугачак прамен црне косе и људско ткиво, жица којом је био везан један од пронађених скелета, као и око 14 прострелних рана, углавном на лобањама и, у једном случају, на карлици.



Када је 24. марта 1999. отпочело бомбардовање СР Југославије, албански терористи из ОВК су поново у селу Клечка убијали Србе и бацали их у креч. Тако су 4. априла убијени српски полицајци Н Ђ и В М.

Вест попут данашње да неко жели да конструише оптужницу и пресуду главнокомандујуће крематоријуму Клечка, долази и услед обавезе шиптара да оснују "Суд" који ће судити терористима. То је начин да поправе свој "углед" у свету који једва одржавају чак и уз помоћ америчке медијске машинерије.

То јесте и разлог због кога је Еулекс издао потернице за Србима протераним из Ђаковице.

Недавно је одржан округли сто у Грачаници, у мотелу "Улпиана" власника који се и раније бавио трговином српске деце и продајом њихових органа на црном тржишту. да ли онда и српска власт има удела у медијском скидању кривице са шиптарских терориста?

Има, сасвим сигурно да има!




Припремиле: КМ Новине

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине