Вести:

понедељак, 23. март 2015.

Почетак кампање „Србија никада у НАТО“ - и хапшења због тога!

понедељак, 23. март 2015. | КМ новине 0

Перфидним избегавањем скупштинске процедуре и уставних механизама српска Влада, не само да је заобишла резолуцију о војној неутралности, већ је игнорисала и већинску вољу народа који је одлучно против интеграција у НАТО пакт.

У уторак, 24. марта у 12:44 у Кнез Михаиловој улици, код бившег ресторана „Руски цар“ Српски сабор Заветници одржаће јавну конференцију за новинаре и најавити почетак кампање „Србија никада у НАТО“.

Грађани ће имати прилику да потпишу проглас и платформу која позива на окупљање свих оних који се противе даљој предаји државних атрибута Србије и интеграцији у Евроатлантски војни савез.


На годишњицу од почетка НАТО агресије активисти покрета у Кнез Михаиловој ће организовати и перформанс подсећања на жртве бомбардовања.



Проглас: СРБИЈА НИКАДА У НАТО!

У данима када се сећамо жртава НАТО агресије, српско државно руководство у Бриселу, у штабу окупације Србије, поклања и последње остатке наше државности и пристаје на ултиматуме на које не би пристала ниједна суверена и слободна земља.

Србија се налази на корак до званичног приступања у НАТО пакт! Влада Србије и њени министри озваничили су 18. марта у Бриселу Индивидуални партнерски акциони план као највиши облик сарадње са Евроатлантским војним савезом и предали у руке НАТО пакта целокупну војну инфраструктуру, а војницима НАТО алијансе омогућили посебан статус и слободно кретање док бораве на српској територији.


Слободним транзитом НАТО трупа кроз Србију наша земља се у потпуности потчињава политичким и војним директивама из Пентагона и Брисела , а остаци српске војске и полиције стављају се у службу окупатора.

Највећем пријатељу и историјском савезнику Србије, Руској Федерацији, окрећу се леђа, а званична Србија се сврстава на страну оних који свакодневно прете отвореним сукобима широких размера и отварају нова жаришта по Европи и свету.



Потписом у Бриселу обнавља се неуставни Софа споразум, који српску војску своди на голо средство у рукама америчког империјализма, а грађане Србије препушта на милост и немилост НАТО војницима, ускраћујући им на тај начин елементарно људско право на слободу кретања и личну безбедност.

Перфидним избегавањем скупштинске процедуре и уставних механизама српска Влада, не само да је заобишла резолуцију о војној неутралности, већ је игнорисала и већинску вољу народа који је одлучно против интеграција у НАТО пакт.

Државно руководство склапа савезе и партнерства са онима који су бомбардовали Србију касетним бомбама и осиромашеним уранијумом, убијали децу, рушили мостове, прогонили народ, а Србе светској јавности приказивали као злочинце!

Поштовани грађани Србије, ми позивамо све оне који су забринути за судбину земље и опстанак народа, српске интелектуалце, ветеране и хероје, домаћине, омладину, наше Србе у расејању, да заједно подигнемо глас против НАТО окупације Србије и саборно окупимо у одбрани српских националних интереса.

Позивамо све оне који нису заборавили наше хероје на Кошарама, на војнике који су дали живот у одбрани Србије од НАТО пакта, на невину жртву Милице Ракић, на страдање труднице Љиљане Спасић у Нишу, на хиљаде убијених и прогнаних, да не дозволимо да оно што НАТО пакт није успео у рату, данас учини марионетска власт на челу Србије!

Извор: ФБР

приредила Биљана Диковић



Ухапшени јер - ''како смеју да прелепљују Вучића?!''

На Новом Београду активисте Заветника напала је група напредњака који пред очима полиције цепају плакате Заветника “Србија никада у НАТО!”

Бахати чланови напредњака насрнули су на активисте Заветника међу којима је био председник покрета, Стефан Стаменковски, који је са још четворицом припадника покрета ухапшен, јер је бранио напредњацима да цепају плакате “Србија никада у НАТО!”

Полиција је привела чланове Заветника на инсистирање напредњака: “Ухапсите их, ухапсите их! Како смеју да прелепљују Вучића?!”





Припремиле: КМ Новине

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине