Вести:

уторак, 10. март 2015.

Скупштина КиМ: Саопштење за јавност поводом најновије кампање мржње против Срба на КиМ

уторак, 10. март 2015. | КМ новине 0

Посланици и руководство Скупштине АП КиМ, овакве изјаве доживљавају као позив на уједињење свих Шиптара у циљу наставка застрашивања и прогона преосталог српског народа са КиМ.

Овако је то изгледало 17 марта 2004. године на КиМ. Паљење српских зграда у Призрену. Фото: бесими.ком


Најновије изјаве појединих минастара у тзв. Влади Косова, опозиционих албанских лидера и појединаца, у којима су изнете мржња и нетрпељивост према српском народу и руководству Р. Србије, као одговор на наводно увредљиве изјаве Александра Јаблановића и Градимира Микића, није ништа друго но још један доказ да Срби нису пожељни да учествују у институцијама тзв. Р. Косово и да остану да живе на КиМ.

Посланици и руководство Скупштине АП КиМ, овакве изјаве доживљавају као позив на уједињење свих екстремистичких албанских организација и појединаца у циљу наставка застрашивања и прогона преосталог српског народа са КиМ, спречавање да се донесе Одлука о формирању специјалног суда који би се бавио ратним злочинима извршеним од стране припадника тзв. ОВК, скренула пажња са проблема са којим се суочава косовско друштво и оптужили Срби да су главни кривци због лошег политичког, економског и безбедоносног стања.

Овакве припреме јавног мњења су већ виђене у предходном периоду, па оправдано страхујемо да се спрема нови седамнаести март, па из тог разлога позивамо Владу Р. Србије, припаднике КФОРА, ЕУЛЕКСА и УНМИКА да предузму додатне мере и појачају присуство у српским срединама, обзиром да је Косовска полицијска служба неорганизована, дезорјентисана и да српски народ нема поверења у ту службу.

Нажалост стиче се утисак да између Владе тзв. Р. Косово и косовске албанске опозиције постоји сасвим добра координација са циљем да се у наредном периоду настави са притисцима на Србе који живе на КиМ, на међународну заједницу и државни врх Р. Србије, да се држава Србија демонтира на простору КиМ, заокружи независност Косова и српски народ остави на милост и немилост онима који раде на његовом нестанку.

Од државног врха Р. Србије и међународне заједнице, чији је пројекат независно Косово, очекујемо адекватну реакцију.



Потпредседник Скупштине АП КиМ
Добросав Добрић


Припремиле: КМ Новине

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине