Вести:

среда, 18. март 2015.

Векарићу, шта мислите како ће терористи на КиМ заштити Србе?

среда, 18. март 2015. | КМ новине 0

Породице киднапованих и убијених Срба са КиМ обележиле су годишњицу мартовског Погрома испред "Зида плача" где је дошло и до вербаног конфликта са тужиоцем за ратне злочине, Бруном Векарићем.



На крају излагања Симе Спасића (http://kosmetskezrtve.org.rs/rs/index.php) и Бруна Векарића (http://www.istinomer.rs/akter/bruno-vekaric/) на конференцији за штампу Удружење породица киднапованих и убијених на Косову и Метохији (http://www.naslovi.net/tema/742050) дошло је до инцидента између Славка Никића (види доле*) и Бруна Векарића:

С.НИКИЋ: Молим вас само једно питање? Да ли је наша држава обавестила грађане Србије да се сада на челу косоварске скупштине налази Кадрија Весели, терориста који је био у екипи са Хашимом Тачијем када су пуцали на полицајце на пружном прелазу Глоговац? Значи онај чија скупштина треба да усваја законе који треба да штите Србе је у ствари терориста, осведочени терориста Кадрија Весели. Молим да ме или демантује господин тужиоц, или да каже да ће о томе да обавести јавност Србије. Тренутно је неко пристао да разговара са оним за кога Србија има доказа да је терориста, и има документа да је чинио терористичке акте. Шта мислите како ће терориста да заштити Србе?!

ВЕКАРИЋ ћути, неко добацује "нека нам одговори Векарић".


НИКИЋ додаје: Нека одговори, можда сам говорио неистину?

Б. ВЕКАРИЋ: Доводите ме у ситуацију да ја одоворим (не довршава реченицу)... Из поштовања према вама (не довршава реченицу)... Значи ви...

НИКИЋ га прекида: Али Ви мора да знате да се на челу налази терориста...

ВЕКАРИЋ се наставља на њега: Нема проблема. Ви сте... Јесте! Значи... Па да ли ћете заједно са Самоопредељењем да штрајкујете против...

НИКИЋ прекида: Кога ви? Нисам ја ратовао 10 година да ме ту... (граја) Ти си обичан издајник и човек непријатељ српског народа... (вика)

ВЕКАРИЋ: Немојте тако, ако ћете тако да разговарате онда изволите.

НИКИЋ: Кога ти поредиш са Самоопредељењем? Кога ти поредиш? Нисам ја ратовао 10 година...

С. Спасић покушава да раздвоји и умири: Векарић одступа али на страну Никића, равно на њега... У гужву улази полиција и окружује Векарића.

НИКИЋ: Ти ћеш некога да поредиш са Аљбином Куртијем. Ето ти Аљбин Курти, иди осунети се па живи код њега.



...

*) http://www.pecat.co.rs/2014/10/slavko-nikic-vadili-su-im-krv-do-poslednje-kapi/

http://facebookreporter.org/2014/03/24/ћутање-о-злочину-је-још-већи-злочин-ако/



Пише: Срђан Крунић

Припремиле: КМ Новине

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине