Вести:

Sunday, March 29, 2015

Како је НАТО систематски ''штитио'' Србе и друге неалбанце после окупације? (ФИЛМ)

Sunday, March 29, 2015 | КМ новине 0

Како је НАТО штитио, односно систематски подржавао убијање Срба, после окупације Косова и Метохије приказано је у филму који нећете видети на српским телевизијама.

Рођака неких од убијених жетелаца из Старог Грацког 1999. године.

Документарни филм Les Damnés du Kosovo ("Проклети са Косова" - превод редакције) из 2002-ге године, белгијских аутора Мишела Колона и Ванесе Стојиљковић, забележио је и приказао сведочења и страдања Срба, Горанаца, Рома, Турака и осталих неалбанаца са КиМ током и после окупације српске покрајине 1999. године.

Филм је на белгијском језику али су сва сведочења и излагања Срба и неалбанаца на српском и у потпуности разумљива те се филм без проблема моће пратити.Ово је материјал који је изузетно драгоцен данас у време када се много више улаће у заборав него у сећање. А заборав је оно што ће нас једном много више болети и скупље коштати него сећања на ужасе и људе директно одговорне за злочине над српским народом.Припремиле: КМ Новине

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.