Вести:

недеља, 8. фебруар 2015.

Полић Миланко: Деструкција мржње Драгослава Бокана

недеља, 8. фебруар 2015. | Polić Milanko 5



Вероватно сте сви ви имали прилике да пратите рад и делатништво Драгослава Бокана и, с разлогом, дао се извући закључак да се ради о једном елоквентном човеку, интелектуалцу, Србину, патриоти, добром познаваоцу питања српске историје, културе и религије. И, наравно, нећу да спорим да дотични има одређена знања и елоквенцију,али у својим даљим наводима ћу показати да се ради о једном квазиинтелектуалцу и надрисрбину, који нема везе са српском националном идејом, напротив, једна је од највећих штеточина и највећих манипуланата, који својим лажним месијанством залуђује Србе и "обезбожује" све оно што је, по традицији, у Срба било вредно, здраво, морално, људско и поштено.

Чувена је изјава овог лажног Месије који је, отворено се тиме хвалећи, (уместо да се као сваки скроман човек постиди) да су му, после једног предавања, пришли неки младићи и "хтели да му пољубе руку".

Наведени је основао нову секту у Србији (нерегистровану, додуше) којој најбоље стоји име "Нововерци" и о томе као и разоткривању преварантске природе овог човека, објаснићу у овом сажетом тексту и то само неке основне премисе које су очигледне и које се не могу довести у сумњу.

Да ли сте се некад упитали шта је то чега се Драгослав Бокан највише боји? Ево, открићу вам тајну, па ћете бити богатији за једно ново (животно) искуство: Драгослав Бокан се највише на свету боји употребе три српске речи (спојене у једну просто-проширену реченицу), које гласе: "Извини,погрешио сам". На овај израз мислим у контексту Драгослављеве "међуљудске комуникације" са било ким, а не у погледу неке доказане или недоказане, чињенице. Ко буде успео да игде и икада нађе један цитат или објаву Драгослава Бокана, где у првом лицу једнине употребљава ове речи и некоме се извињава, то би било у равни оне чувене синтагме: "веровали или не".

Шта нам овај податак говори? Сви знамо да је једини грех који се никад не опрашта "грех непокајања". У хришћанској (а и у већини других религија) опрост је један од основих постулата односа и према Богу и вредностима живота и живљења уопште. Опрост као такав се манифестује на начин да, кад видите да сте погрешили и према некоме се понели како не треба, истом се извините и употребите прост српски израз: "извини, погрешио сам". Сад замислите да један човек који никада у свом животу се није извинио другом људском бићу које је повредио, пропагира себе као (можете замислити), не само верника, него и верског учитеља, који држи предавања по Србији о вери и Богу.

Наравно,да све оно што прича Драгослав Бокан је тачно. Да, али, као што једна дивна жена и патриота Мила Алечковић рече: "није важно шта неко прича, него ко прича". То би исто било као кад би локални силеџија, (за кога сви знају да је силеџија) држао предавања својим суграђанима о "лепоти толеранције" или прељубник држао предавања о "верности према жени".

Зашто је све ово опасно? Управо због тога што о свим најлепшим хришћанским вредностима и српској традицији и духовности предавања држи човек који није одан тим вредностима. У том смислу, код свих оних који иду на предавања или читају постове овог човека, долази до прекогнитивног, умишљајног, аутосугестивног и опсесивног стања да више није важно шта прича Бокан, него ко прича.

И тако дођосмо до стварања ове секте "Нововераца" којима нису важни ставови Драгослава Бокана (који су истинити) о вредностима вере, народа, државе, културе и сл, него искључиво сам Драгослав Бокан. Па, имамо и такве апсурде да неки овог преваранта људске душе хоће да љубе у руку, неки други га називају Месијом, а Драгослав Бокан све то одобрава и тиме се хвали (чиме показује, не Божију него сатанску природу своје јадне, мале душе) и свесно манипулише српском омладином. Да Драгослав Бокан каже да је земља четвртаста, ови "Нововерци" су спремни да "погину" да би доказали да је њихов Месија у праву. Је л' видите колико је опасно то што овај човек ради?

А, сада да вас питам да ли знате шта Драгослав Бокан највише мрзи и према чему не може да сакрије своје гађење? Изненадићете се: највише мрзи Србе. Али, не све Србе, него само оне изворне, аутентичне Србе који се зову: "крезуби Срби". Кад кажем "крезуби Срби" не мислим тиме никога да вређам, напротив, том синтагмом желим да означим обичног човека, Србина, који је сиромашан и без перспективе, а који је сачувао своју културу, душу и веру. Због тога Драгослав воли Воју Шешеља, а одвратни су му Радикали. Неки наивни се још чудили зашто Бокан неће да се учлани у Радикале, не знајући да би Драгослав пре издахнуо него што би ушао у Српску Радикалну Странку. Драгослав, једноставно, не може да сакрије своју мржњу према обичном чланству Радикала које углавном чине обични људи, аутентични Срби, који су сачували своју традицију, веру и културу.


Тако смо дошли у парадокс да о хришћанским вредностима Драгослав прича онима који нису аутентични представници Христовог наслеђа, већ одабраној скупини којој се жели наметнути (путем "предавања о истини") искривљена свест да није важна та истина, него је важан онај ко о томе прича (Месија Драгослав). То је исто као и код "Јеховиних сведока". Сви причају да воле Исуса и сви причају ИСТИНУ да је Исус једини пут, али, у суштини свега тога није љубав према Исусу, него љубав према онима који то секташтво предводе. Зато је већ време да се овом човеку и његовом неморалу стане на пут и демистификује његов "наводни" патриотски педигре српског мученика и националисте, који има везе са патриотизмом онолико колико и са лањским снегом...

Пише: Полић Миланко


Припремиле: КМ Новине

5 коментара:

  1. Бокан ми није нарочито симпатичан поготову у последње време иако не пратим помно његове јавне наступе. Могу само рећи да не волим лицемерне људе, оне који једно причају другима, а сами не примењују те савете у личном животу! Сви ми умемо лепо да причамо, милина је слушати...... само, да ли својим животом стојимо иза својих речи? Да ли су то наша убеђења или говоримо из другачијих порива и интереса? На крају, мени уопште није важно шта Бокан говори, кога воли а, кога мрзи - он за мене није никакав ауторитет, поготову што сам се уверила да не трпи неслагање и "незгодна" питања на која нема одговор!

    ОдговориИзбриши
  2. Анониман19. јул 2015. 16:20

    Nista nisam razumeo gospodina Polica, sem da ne voli Bokana. A ne voli ga zbog necega sto nam nije objasnio, zbog nekih opstih mesta ili zbog ljudskih mana koje svi nosimo. Bokan ima svoj filozofski i politicki stav i valjda je red o tome polemisati i suprotstaviti se argumentima protiv njegovog misljenja.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Молимо вас да коментаре убудуче, на овом сајту, пишете ћирилицом.

      Избриши
  3. Администратор блога је уклонио коментар.

    ОдговориИзбриши
  4. Ово што писац жели да каже јесте тачно. Бокан јесте харизматични интелектуалац коме је прича о српским вредностима само шлагворт за привлачење следбеника. Нема он секту, код њега се све своди на езотеријску псевдомистику, естетски упаковану у неку ,,српску" причу.
    Међутим, сам писац овде напада из сасвим погрешног угла, покушава да проповеда веру о којој очигледно мало зна. Тако немуштом причом не може се разобличити једна вешта шарена лажа као што је Боканова. Са друге стране, то што је њему Православље само на перу, не значи да је човек црни ђаво. У заблуди јесте, али нисам баш сигуран колико је злонамеран. Дакле, смушено, збрда-здола набацано без икаквог поткрепљења примерима (осим да су ,,неки младићи тражили да му целивају десницу"?!). Нарочито ова небулоза на крају са радикалима као ,,аутентичним" Србима!
    Овако нешто само нека радикалска замлата може да налупета.

    ОдговориИзбриши

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине