Вести:

Saturday, February 21, 2015

После најаве да УЋК неће бити кажњена за тероризам на КиМ, пријатан сусрет Џејкобсонове и Теодосија

Saturday, February 21, 2015 | КМ новине 0

Пријављују уништена гробља, натписе "УЋК" на манистирима а помажу им да остваре циљеве.


Прошло је четири дана од обележавања годишњице некажњеног терористичког напада на аутобус пун Срба у Ливадицама код Подујева. Убијено је 13 Срба (12 али је једна од убијених жена била у поодмаклој периоду трудноће). Ухапшен и осуђен на 40 година затвора, терориста Фљорим Ејупи, успео је да ''побегне'' из америчког окупационог кампа "Бондстил" где ни ван, ни унутра, осим ваздуха ништа непримећено не може да прође.

Пет дана има од како су на вратима Богословије у Призрену осванули натписи "УЋК" и друге поруке мржње, иако ту зграду обезбеђује шиптарска, тзв косовска полиција. Исто се недавно појавило на зидинама манастира Зочиште, недалеко од патроле полиције која дежура "чувајући" манастир. Исто то десило се и не тако давно и на зидовима помоћних објеката манастира Високи Дечани а за шта је оптужен у јавности Сава Јањић, игуман. Јањић је спреман на уступке, сарадњу, промоцију и оснаживање тзв. "независног" Косова али ни он није поштеђен напада. Натписи, увреде, напади и провокације монаштва и клира СПЦ на Косову и Метохији од руке Шиптара, никада нису ни престајали.

Јуче и данас јављено је о невиђеним вандализмима над гробовима косовских Срба. Тачније вести о потпуно уништеном српском гробљу у селу Крушевац код Обилића, на које је прво бацано ђубре а онда је све скупа са гробовима - запаљено. У том делу не живе Срби од 1999. године. То представља само мали део од 10.000 порушених српских надгробних споменика. Данас је јављено како је у Ливочу код Гњилана ископан гроб Градимира Милосављевића, овдашњег Србина сахрањеног још 1998. године. Његови остаци су побацани около. Ни у овом селу Срба више нема од окупације Косова и Метохије.

Данас је представница америчког конзулата у Приштини, Трејси Џекобсон, најавила је да ће УЋК остати некажњена и ''славна'' за своје злочине на КиМ. "Овај суд ће отклонит црну мрљу која стоји над ОВК и никако се неће бавити славном борбом ОВК'' изјавила је Џејкобсонова. На тај начин не само што је у име своје државе, Америке, заштитила и оправдала терористе са Косова и Метохије, она је извршила и притисак на медије и да не смеју да извештавају другачије о терористима осим као о славној "борби" Шиптара са КиМ. Она је на друштвеној мрежи "Твитер" пре неколико дана честитала Шиптарима годишњицу "независности", како се изразила за њихов положај под америчком окупацијом. Фотографију при врху листа  послали смо путем исте мреже, подсећајући шта честита. Није било одговора, до данас када је ово прогласила славном борбом!

Можемо рећи да САД нису знале шта подржавају док се нису открили неки од већих злочина од којих је први била кречана у Клечки где су спаљивани живи Срби, после силовања, одсецања делова тела и осталог мучења. Од тада су знали а данас то прогласили и славним рекавши да им за то сигурно неће бити суђено.

Т. Џекобсон
Овог истог дана уследила је још једна њена активност. Сусрет са "бишопом" узурпатором Теодосијем. Екуменистичке активности усмерене против православља, свејерес. Теодосије с правом носи надимак "оцеубице" јер је извршењем црквеног пуча, уз подршку чланова Синода али и америчких службеника, дипломата, политичара - америчке државе, свргао духовног оца и заузео његово место незаконито. Узурпирао. Онако како су Шиптари урадили са српском имовином. Такве се ствари у овоме свету називају "славним".

Она, као  представник ментора тих злочина, нелегална представница САД на Косову и Метохији, примила је узурпатора Епархије рашко-призренске Теодосија, нелегалног представника СПЦ на Косову и Метохији.

Поред отвореног гроба у Ливочу, и из гроба извађеног несрећног Србина, поред потпуно уништеног српског гробља код Обилића, Џејкобсонова је на овом "добром састанку" изјавила да "САД осуђују вандализам на Богословији" а у наставку додала да подржавају "богато мултиетничко наслеђе Косова".


Ваљда је натпис на Богословији недело слабијег интезитета од свирепих убистава па спада у вандализам.

Ово је и одговор на сва питања о српским гробљима, порушеним надгробним споменицима и, укратко, свему што је српско и не може се свести под "мултиетничко" а у шта спадају управо трагови српског постојања и живота на овом простору. Српска гробља. Она се могу некажњено палити, затирати, преоравати и уклањати на сваки други начин на који то "славни" борци буду изволели. А треба ли се чудити? Јер за ово нема осуде ни од званичне, узурпиране, Епархије рашко - призренске на челу са Теодосијем.

Све то уз осмех и пристанак "бискуа" Теодосија обавља а баш недавно је "освештао" и прву цркву, храм, који на Косову и Метохији гради шиптарска, непризната "држава" парама из свог буџета.

Пише: Иван Максимовић

Припремиле: КМ Новине

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.