Вести:

среда, 18. фебруар 2015.

Белгија: На протесту против независног Косова нападнута амбасадорка Мимоза Ахметај!

среда, 18. фебруар 2015. | КМ новине 0

Испред тзв. ''амбасаде'' самопроглашене републике Косово у Бриселу, одржан је протест против признања независности јужне српске покрајине.


Протест у Бриселу (Фото: Фејсбук)

У организацији Европског фронта солидарности са Косовом у Бриселу је одржан протест против једнострано проглашене независности јужне српске покрајине. Окупљени су затражили да се по хитном поступку повуче белгијско признање независности, а Косово врати под управу Србије.

Окупљени Белгијанци су носили заставе Србије и транспаренте на којима је исписано „Косово је Србија“, а говорници су упутили поруке да је Косово отето агресијом, што је произвело етничко чишћење Срба из свог историјског и културног седишта, и да због тога ''амбасада'' такозваног независног Косова није добродошла у Белгији.

Рубен Росиер координатор Европског фронта солидарности са Косовом у Белгији, обратио се окупљенимао и рекао да се после 7 година косовске ''независности'' оно претворило у безбедну зону за трговце дрогом, „Псеудо-држава које је формирана на темељу терористичке организације ОВК, произвела је такав систем да данас видимо масовну емиграцију Албанаца са Косова у земље западне Европе, они који су тамо мирно живели док је територија била под управом Србије, данас су у мртвој трци ко ће пре да напусти земљу“ рекао је Росиер и додао да је ових 7 година без сумње показало да признање независности треба повући.

Окупљенима су саопштени резултати досадшњег рада Европског фронта солидарности са Косовом, и да је секције организације оформљене у Италији, Чешкој, Шпанији, Француској, Белгији, Немачкој, Пољској, Грчкој, Финској и да су се након скорашњих манифестација јавили заинтересовани у још неколико земаља.


ambasada kosova u belgiji 650x487 Белгија: На протесту против независног Косова нападнута амбасадорка Мимоза Ахметај!
Због скупа угашена светла и смотана застава ''независног'' Косова (Фото: Фејсбук)

На скупу је прочитано и писмо подршке председника Српске радикалне странке, Војислава Шешеља кога су организатори на скупу представили као једног од највећих бораца за слободу говора у Европи, и човека против кога је Европска унија морала да доноси посебне резолуције.

„Српска радикална странка је спремна да подржи акције које за свој циљ имају одбрану суверенитета Србије на Косову и Метохији, ми знамо да ће ова борба потрајати, али су околности већ почеле да се мењају. Америка више није једина суперсила, а сами Албанци се масовно исељавају са Косова и Метохије због ситуације коју су тамо створиле сепаратистичке инсититуције на челу са политичком елитом која је до јуче вршила терористичке нападе на српске полицајце и војнике. Због свега наведеног, ваше разумевање и ваша подршка представљају додатни мотив српском народу да истраје у својој борби.“- поручио је Шешељ.

„На крају би требало подсетити присталице независтности јужне српске покрајине да се Косово више пута кроз нашу историју налазило под страном окупацијом, али је сваки пут ослобођено и наша је заједничка порука са овог протеста да Косово припада Србији!“- закључио је председник СРС.

Прочитајте још:
При завршетку скупа Рубен Росиер је окупљенима рекао да су за ''амбасадорку'' Ахметај на дан ''независности'' спремили прикладан поклон који може да окачи на зид своје канцеларије, након чека је извадио монтирану фотографију амбасадорке како се смеје над српским жртвама, док су јој у мислима уцртани албански терористи који убијају српске цивиле, на фотографији јој поред тога човек из НАТО-а уручује заставу независности.
ruben poklon  352x487 Белгија: На протесту против независног Косова нападнута амбасадорка Мимоза Ахметај!
Координатор ЕФСК са „поклоном“ за амбасадорку (Фото: Фејсбук)

Како каже Росиер то симболично показује шта Албанци мисле под назависношћу, а да НАТО мисли под интервенцијом заправо Београд у пламену. Амбасада је због протеста била закључана па је „поклон“ кроз отвор на вратима убачен у амбасаду, а други примерак је у коверти са именом ''амбасадорке'' убачен у поштанско сандуче.


slika belgija Белгија: На протесту против независног Косова нападнута амбасадорка Мимоза Ахметај!
Оригинал слике (Фото: Фејсбук)

„Драго нам је што су због нашег протеста застава која је овде увек истакнута сада смотана, и погашена су сва светла на спољшњим просторијама амбасаде иако је радно време, али видимо да им је паркинг пун аутомобила тако да знамо да су сигурно ту и да им сметамо, и нека знају да смо ту и да ћемо опет доћи“- рекао је Росиер.

belgija ambasada 650x366 Белгија: На протесту против независног Косова нападнута амбасадорка Мимоза Ахметај!
Убацивање материјала у амбасаду такозваног Косова (Фото: Фејсбук)


Извор: Правда


 Припремиле: КМ Новине

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине