Вести:

уторак, 10. фебруар 2015.

Марко Јакшић: Шиптари одлазе са КиМ да не би ратовали у Украјини (видео)

уторак, 10. фебруар 2015. | КМ новине 0

О актуелном масовном одласку Шиптара са КиМ, Марко Јакшић каже да се ту пре свега ради о економски изузетно неповољној ситуацији која на Косову влада од окупације 1999. године.


"Највећи део Шиптара, после 1999. и 2000. године је напустио села, горе и долове, ушао у српске куће и станове али нажалост, од тих зидова се не живи" каже Јакшић.

Осим тога он наводи и следећи разлог а то јесте њихово одсуство жеље да ратују у Сирији и другим земљама али ''и у - Украјини" тврди Јакшић подсећајући на информације од пре неколико година о камповима за обуку терориста на окупираном КиМ али и на обавезу која је била установљена још у средњем веку. А то је вазални однос у коме се данас налазе Шитари у односу на Америку која има своје војнике у Украјини али јој ипак треба још "топовског меса".

 
Шиптари имају обавезу да се одазову али немају никакву жељу и тај робовски положај их нагони на екстремне потезе попут ових миграција, сматра Јакшић.

 Аутор: Иван Максимовић


Припремиле: КМ Новине

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине