Вести:

субота, 7. фебруар 2015.

ДСС: Оставка ''министра'' у корист Србије - обична лаж

субота, 7. фебруар 2015. | КМ новине 0

Смена тзв. министра у "влади Косова", Александра Јаблановића, по свим индицијама је одрађена у договору председника Владе Србије Александра Вучића, Приштине и њихових западних ментора.

Такозвани "српски" министар у шиптарској "влади" - Jabllanoviq


Покрајински Одбор ДДС-а за КиМ издао је саопштење којим наводи да је "разлог за уклањање непожељног министра релаксација политичке сцене на Косову и Метохији коју је створио Аљбин Курти и његов покрет «самоопредељење». "

У саопштењу се још каже да је "наводно незадовољство политичког врха Србије само јефтина представа за јавност која ће се завршити после преговора Београда и Приштине у Бриселу по већ познатом сценарију. Изабраће се нови тзв. српски министар у сепаратистистичке институције а ови већ изабрани ће да се врате где су и били. "

"Грађанима Србије Марко Ђурић директор Канцеларије за КиМ ће објаснити да је то у интересу Срба који живе на Косово и Метохији, што је најобичнија лаж. Такво објашњење се коси са здравом логиком јер пристуство Срба у сепаратистичким институцијама је неспојиво са њиховим опстанком на Косову и Метохији. Присуство Срба у институцијама самопроглашене државе Косово само легализује и легитимише ову сепаратистичку творевину што је супротно Уставу Републике Србије.

Да би остварили своје политичке циљеве Шиптари више од дванаест година нису учествовали на било каквим изборима које је организовала Република Србија што им је трасирало пут ка сецесији Косова и Метохије.

Покрајински одбор Демократске странке Србије позива власт у Београду да опозове све Србе који су бирани на функције по законима самопроглашене Републике Косово и да распишу нормалне изборе покрајинске и локалне по Уставу Републике Србије. Једино су такви избори у интересу Срба са Косова и Метохије као и Републике Србије" каже се у саопштењу издатом данас у Косовској Митровици а потписао га је Председник покрајинског одбора Демократске странке Србије др Ненад Којић.




Припремиле: КМ Новине

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине